Δείτε Live: Κοινή παρουσία Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά για την επέτειο ένταξης στην ΕΟΚ

 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, στην οποία θα μιλήσουν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στο Ζάππειο Μέγαρο.  Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, Πορφυλένια Κανελλοπούλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη θα παρουσιαστεί ιν βίτρο, με την προβολή σχετικού βίντεο ενώ θα προβληθεί και μήνυμα της

Ενημερώθηκε: 09/05/23 - 20:16

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, στην οποία θα μιλήσουν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, Πορφυλένια Κανελλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη θα παρουσιαστεί ιν βίτρο, με την προβολή σχετικού βίντεο ενώ θα προβληθεί και μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιέν.

Προσκλήσεις έχουν λάβει οι πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και πρώην υπουργοί Εξωτερικών και επίτροποι στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στο site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης, για να τιμήσει τη Διακήρυξη Σούμαν που υπογράφηκε το 1950. «Η Διακήρυξη Σούμαν έθεσε τα θεμέλια για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ημέρα της Ευρώπης είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα και την ενότητα της ΕΕ», επισημαίνεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ