Διαγραφή Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ

 
Διαγραφή Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ

Ενημερώθηκε: 25/10/22 - 16:13

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης με απόφαση του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτακη.

Ο κ. Πάτσης διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ επειδή «οι εξηγήσεις του για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν κρίθηκαν επαρκείς».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνεται το εξής:

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Νωρίτερα, προηγήθηκε πρόσκλησή του για εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Μπούγα, σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος: "Η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό", υπογράμμισε (ΣΚΑΙ) και πρόσθεσε: "αυτό πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας". "Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ