Διαπραγμάτευση: Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των θεσμών το σχέδιο συμφωνίας

 
Διαπραγμάτευση: Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των θεσμών το σχέδιο συμφωνίας

Ενημερώθηκε: 20/11/16 - 15:48

Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των θεσμών το σχέδιο συμφωνίας και σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου οικονομικών, υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, στα οποία συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στα εργασιακά θέματα, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού και κάποια της παιδείας. Για το δημοσιονομικό κενό, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017 (που δεν συνιστά πρόβλημα για τον νέο προϋπολογισμό που κατατίθεται αύριο στη Βουλή), ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη (οπότε ολοκληρώνεται η δεύτερη αποστολή των επικεφαλής των κλιμακίων) να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να υπάρξει συμφωνία εξ αποστάσεως.

Χρονικό ορόσημο παραμένει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα υπάρξουν και τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί είναι οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι εμβέλειας 120χλμ που κατασκεύασε και παρέλαβε η Τουρκία! (Video, φωτό) 

"Βόμβα" από σύμβουλο της Μέρκελ: Να γίνει ελληνικό νησί μόνιμο και μοναδικό κέντρο κράτησης μεταναστών!

Δ. Κουφοντίνας: Ο Γιωτόπουλος αντιπροσωπεύει την ηθική "κρεμάστε τον αδερφό μου γιατί ζαλίζομαι"

Κυπριακό: Τώρα η κρισιμότερη στιγμή στις διαπραγματεύσεις – Μόνιμη στρατιωτική βάση απαιτούν οι Τούρκοι - Τα παζάρια για το εδαφικό

Πρωτοφανές: Είσαι ο ήρωας μου είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στον Βλαντίμιρ Πούτιν!