Δημοσίευμα για νέα πρόσωπα στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

 
παρακολουθησεισ

Ενημερώθηκε: 16/12/22 - 18:14

Για νέα πρόσωπα στην υπόθεση των παρακολουθήσεων κάνει λόγο το Euractiv. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πρόκειται για τον ευρωβουλευτή του Renew Europe, Γιώργο Κύρτσο και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

Όπως ισχυρίζεται το μέσο, κλιμάκιο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο, ύστερα από αιτήματα που υπέβαλαν Γ. Κύρτσος και Τ. Τέλλογλου, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν εάν παρακολουθούνταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες.

Η ιστοσελίδα αναφέρεται και σε δυσκολίες που φέρεται να αντιμετώπισε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τη διάρκεια του ελέγχου: «Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος. Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο, αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της Αρχής».

Τα στελέχη της ΑΔΑΕ, ισχυρίζεται το μέσο, αναγκάστηκαν να επικαλεστούν το Σύνταγμα και την ανεξαρτησία της Αρχής, επιμένοντας στη διενέργεια της έρευνας.

Η ανακοίνωση της COSMOTE

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην COSMOTE και σε σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ, η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα.

Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται. Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Πηγή: Euractiv

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ