Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για τις προκλήσεις της Τουρκίας και το μεταναστευτικό

 
Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για τις προκλήσεις της Τουρκίας και το μεταναστευτικό

Ενημερώθηκε: 23/01/20 - 21:22

Μια ακόμα δημοσκόπηση καταγράφη την ανησυχία των πολιτών για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Συγκεκριμένα σε έρευνα της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Πέμπτης, το 62% ανησυχεί από τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ενώ το 55% θεωρεί ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα το 36% θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Ακόμα, οι πολίτες αξιολογούν πολύ θετικά τον ρόλο της Γαλλίας (αποδοχή 67%), αλλά βλέπουν αρνητικά την επιρροή της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής πέφτει στο 49% με το 39% να θεωρεί ότι κινείται σε λάθος πορεία.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά αυτή ανεβαίνει στις 47 μονάδες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης.