Δραγασάκης: Δεν τίθεται καν συζήτηση για 4ο μνημόνιο

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θεωρεί επικίνδυνη κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο
Ενημερώθηκε: 27/03/17 - 20:22

Στόχος της κυβέρνησης είναι μια συνολική συμφωνία εντός του Απριλίου, ώστε τα επόμενα βήματα να επιταχυνθούν, επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης, χαρακτηρίζοντας «άστοχη» και «επικίνδυνη» κάθε συζήτηση για 4ο μνημόνιο.

«Εφόσον η δεύτερη αξιολόγηση κλείσει με μια συνολική συμφωνία, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, τον Απρίλιο ή λίγο μετά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, τότε τα επόμενα βήματα μπορούν να επιταχυνθούν με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και την επιτάχυνση της ανάκαμψης το β’ εξάμηνο το 2017», ανέφερε στο συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι επενδύει στην καταστροφολογία, που θα διαψευστεί κι αυτή τη φορά.

«Κάθε συζήτηση για 4ο μνημόνιο είναι άστοχη και μπορεί να καταστεί επικίνδυνη. Διότι το 4ο μνημόνιο ούτε προσφέρεται ούτε αντέχεται και ευτυχώς δε θα χρειαστεί», ειπε και πρόσθεσε πως κεντρικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση του Προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 και ο τερματισμός του καθεστώτος της επιτροπείας.

 

Σχετικά Θέματα:

Παυλόπουλος: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η υπέρβαση της κρίσης είναι ουτοπία