Έφθασε ο Κώστας Καραμανλής στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για την ομιλία του

Έφθασε ο Κώστας Καραμανλής στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για την ομιλία του
Έφθασε ο Κώστας Καραμανλής στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για την ομιλία του
Έφθασε ο Κώστας Καραμανλής στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για την ομιλία του
Ενημερώθηκε: 27/10/19 - 20:54

Έφθασε πριν από λίγα λεπτά στο θέατρο του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής οπόυ σε λίγη ώρα θα μιλήσει στο πλαίσιο του εορτασμού 80 χρόνων της Εταιρείας.

Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί εκτενώς στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα αναμένεται να μιλήσει για το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις σχέσεις Αθηνών – Άγκυρας.

Μαζί του είναι η σύζυγός του Νατάσσα Παζαϊτη, ενώ την ομιλία θα παρακολουθήσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ Α` και Β` Θεσσαλονίκης, παλαιά και νέα στελέχη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης κ.α.

Δείτε το βίντεο απο την άφιξη του κ. Καραμανλή στο κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

 

 

Παρών στην εκδήλωση είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο, πριν την ομιλία Καραμανλή, θα απονεμηθεί το Χρυσούν Μετάλλιον της Εταιρείας. 

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: 

«Παραλαμβάνω αυτή την, άκρως τιμητική, διάκριση με αισθήματα τιμής και συγκίνησης, δοθέντος ότι για μένα αποτελεί υπενθύμιση του χρέους μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.  Χρέος, το οποίο συνίσταται στην αποστολή υπεράσπισης, χωρίς εκπτώσεις και υπό όρους αρραγούς ενότητας των Ελλήνων, των Εθνικών μας Θεμάτων και των Εθνικών μας Δικαίων. 

»Παραλαμβάνοντας, όμως, αυτή την τιμητική διάκριση αποτίω και τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ως απαράμιλλο, διαχρονικό, θεματοφύλακα της Ιστορικής Κληρονομιάς της Μακεδονίας μας, όπως αυτή διαμορφώθηκε, με αμάχητα τεκμήρια, ανά τους αιώνες και όπως πρέπει να διατηρηθεί, γνήσια και αλώβητη, ως κτήμα «ες αεί» τόσο της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας όσο και της Ιστορίας και του Πολιτισμού της κοινής μας Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

»Οφείλω δε να υπενθυμίσω ότι αυτός ο μεγάλος Εθνικός αγώνας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών έχει, τουλάχιστον κατά πολύ μεγάλο μέρος, δικαιωθεί. Και τούτο διότι σήμερα, κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, η αυθεντική ιστορικώς και πολιτισμικώς Μακεδονία, η Μακεδονία του Αλέξανδρου και το Φιλίππου, είναι μια και είναι Ελληνική».

 

Η ομιλία αυτή του Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι η μοναδική για το προσεχές διάστημα. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει και σε συνέδριο του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο, στις αρχές Νοεμβρίου με θέμα «Αυτός ο κόσμος αλλάζει».

Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί στις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και την κυβερνησιμότητα στις σύγχρονες δημοκρατίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματίζει μια ακόμα ομιλία, αυτή τη φορά στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Φλέτσερ, στην έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ωστόσο τίποτα να έχει κλείσει ακόμα σε σχέση με την ομίλα αυτή.