Έκτακτο! Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» - Θα καταθέσει τη Δευτέρα 24/2

Έκτακτο! Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» - Θα καταθέσει τη Δευτέρα 24/2
Ενημερώθηκε: 21/02/20 - 20:04

Αυτοβούλως εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», την ώρα που εκκρεμούσε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής σε βάρος του μετά την άρνησή του να εμφανιστεί για εξέταση ενώπιον της Προανακριτικής την προκαθορισμένη μέρα και ώρα.. Σκοπός του ήταν σύμφωνα με πληροφορίες να δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. 

Έτσι όπως αποφασίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» θα απάντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής της Βουλής τη Δευτέρα 24/2 στις 16:00, όπως ορίζει ο Άρειος Πάγος.

Νωρίτερα, πηγές της πλειοψηφίας στην ειδική επιτροπή ανέφεραν πως «το μείζον είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες», υπογραμμίζοντας ότι «πλέον ο δρόμος άνοιξε».

«Δεν θα επιτρέψουμε στους προστατευόμενους μάρτυρες να αποφύγουν να εξεταστούν. Δεν θα επιτρέψουμε να μην δώσουν απαντήσεις. Το διάβημα στον Άρειο Πάγο αυτό το νόημα είχε. Την απεμπλοκή της εξέτασής τους, την οποία εξέταση οι δύο μάρτυρες, ενώ ήθελαν να αποφύγουν, έφτασαν τελικά να δηλώνουν ότι επιθυμούν να εξεταστούν», σημείωναν οι ίδιες πηγές, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απάντησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορικά με τον τρόπο εξέτασης των δύο προστατευομένων μαρτύρων.