Έντι Ράμα: Δεν υπάρχει υπόθεση Μπελέρη - Η Αλβανία είχε «κατεβάσει τα παντελόνια της» στην Ελλάδα

 
ραμα

Ενημερώθηκε: 15/05/24 - 10:52

Σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Klan ο Ράμα χαρακτήρισε πολύ καλές σε προσωπικό επίπεδο τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σε ερώτηση ως προς τους θεσμικούς ρόλους των δύο ηγετών απάντησε ότι «ως προς τους θεσμικούς ρόλους, είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο και είναι γνωστό ποιο είναι το αδιέξοδο…».

Ο δημοσιογράφος συμπλήρωσε ότι είναι η υπόθεση Μπελέρη, με τον Αλβανό Πρωθυπουργό να προσθέτει:«Και είναι κατανοητό ότι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική πλευρά διάβασε αυτή την υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης για εσωτερική κατανάλωση είναι δεδομένος και αποτυπώνεται στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι εμείς, ωστόσο, είχαμε ένα υπόγειο ρεύμα σε αυτές τις σχέσεις όταν τα πράγματα πήγαιναν κανονικά».

“Για εμάς δεν υπάρχει υπόθεση με αυτό το όνομα. Δεν υφίσταται… υπόθεση Μπελέρη» επανέλαβε.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς έχουν εξελιχθεί οι ελλονοαλβανικές σχέσεις, ο Έντι Ράμα απάντησε ότι «οι σχέσεις μας οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχε ‘κατεβάσει τα παντελόνια’ στην πολιτική της Ελλάδας».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «και εσείς ανεβάσατε τα παντελόνια;» είπε: «Ίσως όχι. Πρέπει να υπάρχει μια αιτία που σήμερα να είμαστε σε μια άλλη κατάσταση». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε σε κατάσταση σύγκρουσης, Δεν είμαστε σε καμία κατάσταση σύγκρουσης, όσον αφορά εμάς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη»..

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα για την έκθεση των έργων του ήταν σαν σταρ έχοντας δίπλα του τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Νίκο Δένδια ενώ τώρα δεν ήταν καλοδεχούμενος απάντησε: «Σήμερα μου φτάνει και μου περισσεύει που ήμουν ο «σταρ» των Αλβανών της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: realnews

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ