Επανακαταμέτρηση σταυρών ζητά ο Κουρουμπλής που έχασε την έδρα από τον Παπαχριστόπουλο για 5 ψήφους

Επανακαταμέτρηση σταυρών ζητά ο Κουρουμπλής που έχασε την έδρα από τον Παπαχριστόπουλο για 5 ψήφους
Ενημερώθηκε: 12/07/19 - 07:37

Το «εκλογικό θρίλερ» για τη διεκδικούμενη από τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Παναγιώτη Κουρουμπλή βουλευτική έδρα στο Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής συνεχίζεται.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που έχασε την έδρα για πέντε μόλις ψήφους ζήτησε την επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης. Συγκεκριμένα

Ειδικότερα, στο Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τέσσερις βουλευτές, με τον κ. Κουρουμπλή να μένει πέμπτος πίσω από τους Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Βίτσα, Χαρά Καφαντάρη και Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής λόγω της διαφοράς των 5 ψήφων, έκανε ένσταση όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η οποία έγινε δεκτή και σήμερα Παρασκευή (12/7) θα ξεκινήσει η διαδικασία της επανακαταμέτρησης.

Οι ψήφοι από τα 680 εκλογικά τμήματα θα χωριστούν σε 16 τμήματα και θα καταμετρηθούν από 16 δικαστικούς αντιπροσώπους με δύο υπαλλήλους του Πρωτοδικείου.    

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για τη διαδικασία αλλά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το ζήτημα θα έχει κλείσει οριστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας, σχετικά με το ποιος από τους δύο πολιτικούς κατακτά την τελευταία εκλόγιμη θέση.  

Βάσει της πρώτης καταμέτρησης πάντως, ο κ. Παπαχριστόπουλος συγκέντρωσε 13.689 σταυρους και ο κ. Κουρουμπλής 13.684.