Επιμένει η Τσαπανίδου στην έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη εταιρειών

 
tsapanidou POPI

Ενημερώθηκε: 31/05/23 - 14:42

Επιμένει η Πόπη Τσαπανίδου στη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρωινή σχετική δήλωσή της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι αυτό το μέτρο εφαρμόστηκε σε όλη την Ευρώπη ενώ αντίθετα, όπως σημειώνει στη δήλωσή της, «στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης η Πόπη Τσαπανίδου είχε προανήγγειλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες 50 ημέρες, αν ο λαός τον επιλέξει στις εκλογές του Ιουνίου, θα προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων χωρίς να διαψεύδει την παρατήρηση του παριστάμενου Άκη Σκέρτσου ότι ένα τέτοιο μέτρο θα σημαίνει φορολόγηση 3,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Η νέα δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου που επιμένει για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων:

«Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ . Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ