Επίθεση εκ νέου στον Νίκο Τόσκα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση εκ νέου στον Νίκο Τόσκα από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ενημερώθηκε: 11/04/16 - 22:01

 Κριτική σε δύο μέτωπα από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία πλευρά μέμφεται την Αστυνομία για την αντίδρασή της στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Πειραιά μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αριστερών οργανώσεων. Από την άλλη, ασκεί κριτική και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, καθώς «είναι επείγουσα ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα η κάθαρση της αστυνομίας από ακροδεξιούς θύλακες». Στο κείμενο αφήνονται αιχμές και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

 Πρόκειται για μία νέα σελίδα στην μίνι κόντρα που έχει ανοίξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό, καθώς υπήρξε και άλλη ανακοίνωση την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια, την περασμένη Παρασκευή. 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Τα βίαια επεισόδια στον Πειραιά από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών Κασιδιάρη και Λαγού και την κάλυψη της αστυνομίας μας δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα, σχετίζεται όμως και με την απονομή δικαιοσύνης.

 Η υπέρμετρη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και η απαράδεκτη εικόνα μελών της ΧΑ να χτυπούν μέσα από τις τάξεις της διμοιρίας ΜΑΤ δίνουν την εντύπωση ότι το κράτος αδρανεί ή και συναινεί. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών σε αστυνομικά όργανα που εμπλέκονται.

 Ζητάμε επίσης από τους Δικηγορικούς Συλλόγους να δώσουν άδειες στους συνηγόρους, να μεταφερθεί η δίκη στο κέντρο (Εφετείο Αθηνών) και να γίνει ότι χρειάζεται για να διεξαχθεί συντεταγμένα και να μην επιμηκύνεται σε βαθμό που ουσιαστικά θα μπορούσε να σημαίνει την ακύρωσή της. Είναι επείγουσα ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα η κάθαρση της αστυνομίας από ακροδεξιούς θύλακες και ο εκδημοκρατισμός που δεν έχει γίνει. Ο νεοναζισμός με την εγκληματική του δράση δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι».

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  Liberation: Απούσα η ελληνική κυβέρνηση στο προσφυγικό-Θεριεύει η ακροδεξιά!

 Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των ακροδεξιών στον Πειραιά

 Ένταση στον Πειραιά σε πορεία κατά των προσφύγων

 Με σιδερένιο λοστό χρυσαυγίτης κατά δημοσιογράφων - Δείτε το βίντεο

 Επεισόδια στον Πειραιά ανάμεσα σε αντιφασίστες και χρυσαυγίτες

 Έγινε η επαναπροώθηση, συνελήφθησαν οι αλληλέγγυοι

 Προσφυγικές ροές: Όσοι φεύγουν τόσοι έρχονται!!!

 «STOP» ακτιβιστών στην επαναπροώθηση (βίντεο-φωτο)

 Χάος με τους πρόσφυγες σε νησιά, Πειραιά και Ειδομένη (βίντεο-φωτο)

 «Κυνηγητό» για την αποβίβαση προσφύγων στη Λέρο