Για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης καρτηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη κυβέρνηση

Για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης καρτηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη κυβέρνηση
Ενημερώθηκε: 12/07/19 - 18:45

Δικαιοσύνη: Η προεκλογική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης συνεχίστηκε και μετεκλογικά. Σήμερα το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του κάνει λόγο «για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

Όπως υποστηρίζει «παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Παυλόπουλος έστειλε ανυπόγραφα στη κυβέρνηση τα Διατάγματα Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη

 

Και προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας».