Για «διορισμούς ημετέρων» -όπως ο Σπ. Μπιμπίλας- σε εκλόγιμες θέσεις κατηγορούν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

 
MPIMPILAS_KONSTANTOPOYLOY

Ενημερώθηκε: 10/06/23 - 15:08

Μία από τις αλλαγές που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας και προκάλεσε αποχωρήσεις και καταγγελίες ήταν και αυτή της μετακίνησης του ηθοποιού Σπύρου Μπιμπίλα από την Α' Αθηνών όπου ήρθε τρίτος στις εκλογές της 21ης Μαΐου με 2.577 ψήφους, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στο Νότιο Τομέα. Θέση που προφανώς είναι εκλόγιμη σε περίπτωση εισόδου της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή.

Για να υλοποιηθεί αυτή η μετακίνηση, η Όλγα Δάλλα, η οποία είχε έρθει πρώτη με 6.168 σταυρούς στο Νότιο Τομέα, τοποθετήθηκε τρίτη!!! Σύμφωνα με την κυρία Δάλλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου «διόρισε τους ημετέρους» («φυτευτούς» κατ' άλλους) σε εκλόγιμες θέσεις.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση Μπιμπίλα, δεν είναι πώς ένας επώνυμος και πρόεδρος ενός ιστορικού σωματείου αποδέχτηκε αυτή τη μετακίνηση. Καθείς έχει το δικαίωμα της επιλογής και κρίνεται για τις αποφάσεις του. Σίγουρα θα ήταν τιμητικό για αυτόν αν είχε αρνηθεί αυτή τη μετακίνηση η οποία (όπως και οι υπόλοιπες αλλαγές στην Πλεύση Ελευθερίας) απιστούν ως προς τη βούληση των ψηφοφόρων.

Το ενδιαφέρον είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μπιμπίλας ευνοείται από ...συμπτώσεις (ή επιλογές τρίτων).

Ενδιαφέρον έχει πώς εκλέχτηκε ο κ. Μπιμπίλας πρόεδρος του ΣΕΗ, ενώ πρώτος σε σταυρούς, στον πρώτο συνδυασμό ήταν ο εξαίρετος ηθοποιός (και συγγραφέας) Δημήτρης Καταλειφος.

Στις εκλογές του ΣΕΗ το καλοκαίρι του 2020 πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» (ΔΕΗ) με πρώτο σε σταυρούς τον Δημήτρη Καταλειφό. Κατά τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση του προεδρείου η 2η και 3η δύναμη αντίστοιχα στις εκλογές, αποφάσισαν να μη δεχτούν την πρόταση για αντιπροσωπευτικό και αναλογικό Προεδρείο με πρόεδρος το Δημήτρη Καταλειφό (ο πρώτος σε σταυρούς της πρώτης παράταξης) ως είθιστε. Αντ' αυτού εξέλεξαν πρόεδρο τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Γιατί τα θυμηθήκαμε τώρα αυτά; Γιατί στις δημοκρατίες κυρίαρχη είναι η λαϊκή βούληση. Και ο σεβασμός σε αυτή είναι η λυδία λίθος για τον καθένα μας...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ