Χρονοπούλου σε ρόλο Κατρούγκαλου: Θα αυξήσουμε φόρους - «Σαρδάμ» ή γλώσσα λανθάνουσα;

 
xronopoulou

Ενημερώθηκε: 30/05/23 - 10:31

Νέος Καρούγκαλος η Ελένη Χρονοπούλου για το ΠΑΣΟΚ; Αίσθηση προκάλεσε αναφορά της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για αυξήσεις φόρων από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους» είπε το βράδυ της Δευτέρας η Ελένη Χρονοπούλου, αναλύοντας στην ΕΡΤ το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, φράση που δεν πέρασε απαρατήρητη τόσο από τους δημοσιογράφους του πάνελ, όσο κι από το twitter, λίγη ώρα αργότερα.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, τι έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;

Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία (αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)

Αμυράς: Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε; Είδα στο πρόγραμμά σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα. Τι εννοείτε;

Χρονοπούλου: Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά, ανακατανέμοντας τους φόρους, να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς.

Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

Χρονοπούλου: Ναι, θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.

Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε, μια και το λέτε… Ποιους θα μειώσουν, όλοι το λένε. Ποιους θα αυξήσετε, είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.

Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

«Δεν υπάρχει είδηση»

Σε μεταμεσονύχτια ανάρτησή της στο Twitter η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σαρδάμ.

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε. Και για να είμαστε ακριβείς:

1.Μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία.

2.Μείωση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στη βενζίνη.

3.Το 2022, 150 εισηγμένες εταιρίες θα μοιραστούν 2,5δις κέρδη, πόσο ρεκόρ στα χρονικά.

Λέμε όχι οριζόντιο φόρο στα μερίσματα 5%, αλλά 5% έως 50.000€ και κλιμακωτό -προοδευτικό φόρο στα μερίσματα από εκεί κ πάνω.

Μείωση του προκλητικού αφορολόγητου των γονικών παροχών», έγραψε χαρακτηριστικά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ