Ιωαννίνων: Αντιεκκλησιαστική η εμπλοκή κληρικών με το κόμμα "Νίκη"

 
ιωαν

Ενημερώθηκε: 26/05/23 - 18:32

Την έντονη αντίδραση προκάλεσαν δημοσιεύματα τα οποία εμπλέκουν τον μητροπολίτη Ιωαννίνων με το κόμμα "Νίκη".Σε δημοσιεύματα αναφέρεται οτι η Νίκη είναι ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται από παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και από τρεις Μητροπολίτες, τον Πειραιώς, της Λαρίσης και των Ιωαννίνων…».

Η Μητρόπολη σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές. Η Ιερά Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα «ΝΙΚΗ», ούτε με τον Πρόεδρο του κόμματος, ούτε και με τα στελέχη του, μάλιστα δε ούτε καν γνωρίζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων:

Μας έγινε γνωστό ότι στα διαδικτυακά κανάλια δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο: “Τι διακυβεύεται στις εκλογές του Ιουνίου: Τα μικρά κόμματα που μπορούν να «κόψουν» την παντοδυναμία της ΝΔ και τα «μαξιλαράκια»”, αναφέρονται σχετικά με το κόμμα «Νίκη» κατά λέξη τα εξής: «Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται από παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και από τρεις Μητροπολίτες, τον Πειραιώς, της Λαρίσης και των Ιωαννίνων…».

Επειδή σε ότι αφορά τη Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδή, κάνουμε γνωστά τα εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα «ΝΙΚΗ», ούτε με τον Πρόεδρο του κόμματος, ούτε και με τα στελέχη του, μάλιστα δε ούτε καν γνωρίζονται.

Το δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πληροφορία είναι απολύτως ψευδές.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δηλώνει δημοσίως ότι θεωρεί τέτοιου είδους εμπλοκή κληρικών αντιεκκλησιαστική και απολύτως εκκοσμικευμένη και καταδικαστέα.

Θεωρεί, δηλαδή με απλά λόγια, την εμπλοκή κληρικών σε θέματα προβολής κομμάτων και κομματικών προτιμήσεων αντιεκκλησιαστική και έναν από τους χειρότερους δείκτες εκκοσμίκευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ