Κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ δημιουργεί και πάλι ο Νίκος Δένδιας

Κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ δημιουργεί και πάλι ο Νίκος Δένδιας
Ενημερώθηκε: 21/04/19 - 00:30

Κλίμα εσωστρέφειας και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, που δημιουργούν σύγχυση στους οπαδούς της ΝΔ, λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, προκαλούν οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του Νίκου Δένδια.

Μετά την άκαιρη και ακατανόητη αντιπαράθεση που προκάλεσε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Νίκος Δένδιας βρήκε το θέμα του «μαύρου» στην ΕΡΤ (!) για να ανοίξει νέο εσωκομματικό μέτωπο.

Αφορμή η σπόντα που «πέταξε» την περασμένη Τετάρτη (17/4) στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ρουά Ματ», σύμφωνα με την οποία τον Αύγουστο του 2013 δεν μπορούσε να «εισβάλει» στα Εξάρχεια, γιατί οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. φύλαγαν τα γραφεία της ΕΡΤ.

Και με αρκετή δόση κακεντρέχειας συμπλήρωσε ότι «η ΕΡΤ –εννοώντας το κλείσιμο– μας κόστισε κάποιες μονάδες στις εκλογές». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιχείρηση να εμφανιστεί ο Νίκος Δένδιας ως «αντί-Κυριάκος»

 

Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν και μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, όταν έκλεισε η ΕΡΤ, είχε αντιρρήσεις, τις οποίες τότε, όχι μόνο παρέλειψε να δημοσιοποιήσει, αλλά έκανε και δηλώσεις περί του αντιθέτου. 

Δείτε τι είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2013 προκειμένου να στηρίξει την απόφαση του τότε πρωθυπουργού να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ:

«Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας διέρχεται τα τελευταία χρόνια μία βαθύτατη κρίση, η οποία έλαβε τη μορφή υπαρξιακής αγωνίας και την έφερε στο χείλος του γκρεμού. Η Ελλάδα μόλις ένα χρόνο από σήμερα, παρά τις οδυνηρές θυσίες στα εισοδήματα των πολιτών, βρισκόταν ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ και τις ολέθριες συνέπειες που αυτή θα επέφερε.

Χάρη στην αποφασιστικότητα και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, η κατάσταση αυτή αντιστράφηκε, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Στη δύσκολη αυτή πορεία οφείλουμε όλοι να μην υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού και να στηρίξουμε τις μεγάλες αλλαγές.

Η Ελλάδα χρειάζεται  μία ισχυρή δημόσια τηλεόραση  που να αποτελεί πρότυπο ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται μία κρατική  τηλεόραση που να σηματοδοτεί ό,τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στον τόπο. Ούτως ή άλλως, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές είναι η απαραίτητη συνθήκη για να επιβιώσει η πατρίδα».

Καμιά αναφορά, τότε, όπως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί, για την ανάγκη οι δυνάμεις των ΜΑΤ αντί να είναι στην ΕΡΤ να βρίσκονται στα Εξάρχεια, αλλά ούτε και ο κίνδυνος να χαθούν μονάδες από το ποσοστό των εκλογών...

Βέβαια, κάποιοι ρωτούσαν γιατί ο κ. Δένδιας δεν είχε στείλει τις δυνάμεις των ΜΑΤ πριν τα γεγονότα της ΕΡΤ ή μετά από αυτά. Απάντηση βέβαια δεν πήραν αλλά ούτε και θα πάρουν άμεσα. 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που κ. Δένδιας προκαλεί προβλήματα στην ενότητα του κόμματος.

Πριν από μερικούς μήνες, στη Βουλή είχε αφήσει υπονοούμενα για «εθνικιστικές τάσεις μέσα στη Ν.Δ. που, αν είχαν επικρατήσει, θα είχαν οδηγήσει την παράταξη στο ποσοστό του 18% που είχε το 2012».

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεσπάσει σε χειροκροτήματα, αφού έβλεπαν έναν πρώην υπουργό και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδέχεται το βασικό αξίωμα του κόμματός τους περί «εθνικιστικών και ακροδεξιών στοιχείων» που οργανώνουν τα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στόχος να αναδειχθεί ως «δελφίνος»

Πάντως η τακτική του κ. Δένδια να προκαλεί συνεχώς εσωκομματικά προβλήματα με τις δηλώσεις του -και μάλιστα πριν τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου- έχει προβληματίσει την Πειραιώς, καθώς είναι φανερό πλέον ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προσπαθεί να «κοντύνει» την ΝΔ για μπορέσει την επόμενη μέρα να πλασαριστεί ως «δελφίνος»

Ενώ από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά έλεγαν ότι δεν είναι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δένδιας επιδεικνύει αχαριστία και έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, που τον τίμησε με την τοποθέτησή του ως υπουργό σε τρία υπουργεία.