Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ενημερώθηκε: 18/01/19 - 23:25

Εκλογές πριν την κύρωση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενάντια στην οποία, όπως είπε, η ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει μάχη στη Βουλή, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως ανέφερε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, «όσο συντομότερα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα μας. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, πέρα από την προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές τώρα, για να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την αισιοδοξία. Όχι σε αυτό το τέλμα πολιτικής παρακμής. Εκλογές τώρα, για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, που περιοδεύει σε Ηράκλειο-Ρέθυμνο, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια πρόχειρη συμφωνία που θα ανοίξει πληγές και στις δύο χώρες. «Αυτή η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό που του έδωσε ο Καμμένος, έγινε πρόχειρα και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Έτσι δεν κλείνει καμία παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν πληγές σε δύο χώρες. Οι δυο λαοί εμποδίζονται από τη συμφωνία για βιώσιμη λύση. Είναι μια συμφωνία που κοιτάζει προς τα πίσω και θα αποδείξουμε ότι είναι γεμάτη παγίδες. Ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση, αναγράφεται δύο φορές ο μακεδονικός λαός» σημείωσε.

Απευθυνόμενος σε στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για ένα «κακά σκηνοθετημένο διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο». «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντάλλαξαν βουλευτές για να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός και ο Καμμένος αρχηγός κόμματος. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας με 145 βουλευτές. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί του συστήματος εξουσίας που καταρρέει. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνοι, χωρίς ηθικά όρια, δεν σέβονται τους δημοκρατικούς κανόνες. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να σταθούμε απέναντί τους» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. «Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο, είναι πολιτική ανωμαλία άνευ προηγούμενου. Παραχάραξη της κοινωνίας. Η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ποιος θα ήθελε να επενδύσει στη χώρα με ένα τέτοιο κλίμα;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι, σε αντίθεση με τις πολιτικές Τσίπρα που επέβαλαν 29 φόρους και 17 μειώσεις, το κόμμα του ως κυβέρνηση θα γεφυρώσει τα «ρήγματα» που βάθυναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Με χαμηλότερους φόρους και εισφορές, θα επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη για να ανασάνουν οι πολίτες. Η ΝΔ είναι γνήσιο λαϊκό κόμμα, το κόμμα της μεσαίας τάξης, και γι' αυτό λέμε ότι θέλουμε για 800.000 άτομα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα νέο Ελληνόπουλο» επανέλαβε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες, ακόμη και σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν, ενώ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της χώρας. «Να μιλήσετε και σε παλιούς φίλους, απ' τους οποίους ζητώ να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι. Η Ελλάδα θέλει και μπορεί να πάει μπροστά. Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη, και ζητώ τη δύναμη για να τα καταφέρουμε για να πάει ο τόπος μπροστά» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ