«Άρωμα από τα παλιά» έχει πλέον η σύγκρουση που πυροδοτείται από το ηχητικό της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου, το οποίο κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ και στο οποίο ο πρώην Υπουργός συνομιλεί με τον φερόμενο ως αρχηγό της κρητικής μαφίας, οι απειλές του για «επιστροφή», σε συνδυασμό και με τις πυκνές εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Ορυμαγδό δημοσιογραφικών ερωτήσεων δέχονται Κυβερνητικά στελέχη μετά από το «ερχόμαστε» του Πάνου Καμμένου. Πολλοί γαλάζιοι αναρωτιούνται το τι ακριβώς εννοεί ο κ. Καμμένος όταν λέει «ερχόμαστε, περίμενε τον Νοέμβριο» στο συνομιλητή του. Ποιοι έρχονται και κυρίως με ποιους έρχεται δηλαδή ο Πάνος Καμμένος
Ερωτήματα και για τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καμμένος για την επιρροή που ασκεί στον ξένο παράγοντα. Ο πρώην Υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται «ελέγχουμε όλο το σύστημα» και αναφέρεται στην έλευση της Πρέσβη των ΗΠΑ Γκιλφόιλ στην Αθήνα από τις 10 Οκτωβρίου.
«Αυτός ήταν φίλος του Καμμένου όπως καταλάβατε, ήταν φίλος του Καμμένου, το λέει η απομαγνητοφώνηση, το ακούσαμε με τα αυτιά μας, αυτοί έλεγαν περίμενε και επιστρέφουμε τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του rebranding ενδεχομένως» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.
Η αντίδραση Μητσοτάκη
Όπως είναι προφανές, ο Πρωθυπουργός έχει διαβάσει και ακούσει όλα όσα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο αλλά δεν έχει σχολιάσει.
Αυτό όμως δεν αναμένεται να αργήσει. Την ερχόμενη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στις 19:00 θα μεταβεί σε γνωστό και ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης για το παραδοσιακό «ποτό» με τους δημοσιογράφους λίγο πριν την ομιλία του.
Τα όσα λέγονται εκεί είναι φυσικά «off the record», εκτός από τις φορές που δεν είναι…Όταν δηλαδή η Κυβέρνηση θέλει το μήνυμά της να περάσει με αυτό τον τρόπο.
48 ώρες αργότερα πάντως, ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρο ότι θα ερωτηθεί για τα περί επιστροφής Τσίπρα, ισχυρισμών Καμμένου κλπ κατά τη δίωρη συνέντευξη τύπου, στις 12:00 την Κυριακή στο Βελλίδειο. «Βούτυρο στο ψωμί της Κυβέρνησης» θα έλεγαν αρκετοί γαλάζιοι.
«Τρομερό rebranding»
«Κάποιος τον επέλεξε τον κ. Καμμένο και όχι μόνο τον κ. Καμμένο και πολλούς άλλους» σχολίασε σκωπτικά ο Κυβ. Εκπρόσωπος κύριος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε για το περιβόητο ηχητικό ντοκουμέντο.
«Η καλύτερη διαφήμιση για το rebranding είναι όλα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και παίζουν ως συνομιλίες» δήλωσε σκωπτικά την ώρα που πυκνώνουν οι πληροφορίες πως στο «στρατηγείο» Τσίπρα δουλεύουν πυρετωδώς για την ομιλία του στον Economist την Παρασκευή.
«Η οικονομία ήταν στα σκουπίδια»
Δίνοντας μία γεύση από τα όσα θα ακουστούν από το Κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού, από το Μαξίμου υπενθυμίζουν πως «η οικονομία μέχρι το 2019 ήταν για τα σκουπίδια και πλέον έχει γίνει μια αξιόπιστη οικονομία».
«Ούτε τον θέλουμε, ούτε δεν τον θέλουμε»
Για την Κυβέρνηση είναι αδιάφορο - επισήμως - το αν τελικά ο κ.Τσίπρας θα το αποτολμήσει ή όχι. Όπως τονίζουν και επίσημα και ανεπίσημα θα κριθούν από το αν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και απο το αν η ανάπτυξη της οικονομίας μεταφράστηκε σε πραγματικό όφελος στην καθημερινότητα του πολίτη.
«Θα κριθούμε από τα παραδοτέα μας στην οικονομία, την υγεία, στην παιδεία. Έτσι; Από αυτά θα κριθούμε» υπογραμμίζουν και εκτιμούν πως η εικόνα στις δημοσκοπήσεις είναι αναστρέψιμη.