Μηταράκης: «Δεν αναμένω πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο»

Μηταράκης: «Δεν αναμένω πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο»
Ενημερώθηκε: 03/07/16 - 09:48

Δεν αναμένει πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. «Όχι δεν αναμένω πολιτικές εξελίξεις. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Να παραμείνει στην εξουσία όσο το δυνατό περισσότερο και ανεξάρτητα από την πίεση που προκαλούν τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» αναφέρει.

Σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι «ενώ το grexit έχει φύγει από την επικαιρότητα δεν έχει φύγει, όμως, από το τραπέζι».

Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στο Λονδίνο στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ο κ. Μηταράκης εκτιμά ότι «οι επιπτώσεις του Brexit θα είναι πιο έντονα αισθητές στο Ηνωμένο Βασίλειο απ' ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες».

Αναφερόμενος στην επίθεσή του στην εφημερίδα "Αυγή" επιμένει ότι υπάρχει «πολιτικό και ηθικό θέμα» και επαναλαμβάνει το ερώτημα«ποιο φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία της "Αυγής"; Αν υπάρχουν και νομικά ζητήματα αυτό θα φανεί στη συνέχεια».

Για το εκλογικό νόμο, ο κ. Μηταράκης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι «κατά της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο. Όλοι μιλάνε για την ανάγκη σταθερού πλαισίου και αυτό ήδη υπάρχει. Πλαίσιο που οδηγεί αφενός σε κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας και αφετέρου δεν δημιουργεί αδιέξοδα. Επίσης είναι παράλογο, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη μπαίνει σε μια δίνη εμείς να ασχολούμαστε για το πώς θα διασωθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλά, τέλος, για το οικονομικό κόστος του προσφυγικού στο νησί που εκλέγεται, τη Χίο, και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν εγγυάται την ασφάλεια ούτε των προσφύγων ούτε των κατοίκων.