Μητσοτάκης: Είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο λαός μίλησε, θα αναζητηθούν ευθύνες για τα χημικά στο Σύνταγμα
Ενημερώθηκε: 20/01/19 - 19:47

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο λαός μίλησε για την κακή συμφωνία των Πρεσπών ενώ δεν άφησε αναπάντητη την στάση των ΜΑΤ που έριξαν χημικά στον όχλο μπροστά από την Βουλή.  

«Η κυβέρνηση υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, και χωρίς διακομματική συναίνεση. Σήμερα δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Ανάμεσά τους ήταν οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Να γνωρίζουν όλοι ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα. Και τα οποία είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Πρόκειται για συμφωνία που ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους» συνεχίζει στη δήλωση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Βουλή, την εβδομάδα που έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει»

Δείτε την δήλωσή του: