ΝΔ: Γιώργος Αμυράς και Τέτα Διαμαντοπούλου στο ευρωψηφοδέλτιο - Έντονο παρασκήνιο για την κενή θέση...

ΝΔ: Γιώργος Αμυράς και Τέτα Διαμαντοπούλου στο ευρωψηφοδέλτιο - Έντονο παρασκήνιο για την κενή θέση...
Ενημερώθηκε: 10/04/19 - 16:26

Η ΝΔ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/4) δύο ακόμα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Γιώργο Αμυρά και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, κ. Τέτα Διαμαντοπούλου.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τετάρτης ο γνωστός δημοσιογράφος είχε προϊδεάσει για την υποψηφιότητα του στις ευρωεκλογές υποβάλλοντας την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα του, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση του στον «ντροπιαστικό νόμο Κουντουρά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά που κατάργησε το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή. Ενώ επέστρεψε την έδρα του στο Ποτάμι με το οποίο είχε πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΥΡΑ

 

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του γνωστού δημοσιογράφου αλλά και της κ. Τέτας Διαμαντοπούλου, συμπληρώθηκαν οι 41 από τις 42 θέσεις του κοινοβουλίου, ενώ υπάρχει ήδη έντονο παρασκήνιο για τη συμπλήρωση της κενής θέσης που έχει απομείνει για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο.

Γιώργος Αμυράς: Από τη ΝΔ στο Ποτάμι... και ξανά στη ΝΔ

 

1

«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» δηλώνει ο Γιώργος Αμυράς, που γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής της Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019, λόγω της αντίθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέτα Διαμαντοπούλου: Με πλούσιο βιογραφικό και αγώνα κατά των ναρκωτικών

 

2

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη» αναφέρει με τη σειρά της η οδοντίατρος Τέτα Διαμαντοπούλου, που γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

 

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1972. Εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, απ’ όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της το 1986. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα βιοϋλικών του Πανεπιστημίου University of Southern California (USC) ΗΠΑ. Έλαβε το διδακτορικό της στην Οδοντική Χειρουργική από το ΕΚΠΑ το 1991. Από το 1995 εργάστηκε ως οδοντίατρος στον νεοσύστατο τότε ΟΚΑΝΑ, όπου ανέλαβε τη διεύθυνση της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Σωματικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε ενεργούς χρήστες. Από το 2013 έως το 2018 υπηρέτησε ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012-2014).