Νίκος Παναγιωτόπουλος: Δεν ήταν καραμπόλα η τοποθέτησή μου στο υπ. Άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Δεν ήταν καραμπόλα η τοποθέτησή μου στο υπ. Άμυνας

Ενημερώθηκε: 23/07/19 - 23:45

Διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του στο συνέδριο του Economist για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλωντας στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «όταν κάποιος δεν μπορεί να πει πολλά, από κάπου πρέπει να πιαστεί» και εξήγησε πως «προσωπικά αλλά και ως κόμμα θεωρούμε τη Συμφωνία κάκιστη και είχαμε θέσει τους προβληματισμούς μας πριν υπογραφεί. Όταν κυρώνεται μια διεθνής συμφωνία, μια οποιαδήποτε συμφωνία, δεν γίνεται να μην τηρηθεί» και πρόσθεσε πως «ποτέ δεν είπαμε ότι θα την καταργήσουμε με ένα νόμο ή ένα άρθρο, όπως έλεγαν άλλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακόμα, εξήγησε πως στην ομιλία του στο συνέδριο ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Ν. Ντιμιτρόφ, και γι’ «αυτό άφησα ένα σαφές υπονοούμενο» είπε και συμπλήρωσε πως «αν θέλουμε να σταθεί η συμφωνία ας μην παραβιάζουμε ουσιώδεις όρους της, γιατί αλλιώς μπορεί να υπάρξει νομική αμφισβήτηση» κατέληξε.

Για τη τουρκική προκλητικότητα

τουρκικής προκλητικότητας

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο θέμα της, η οποία, όπως είπε δεν πρέπει να φοβίζει. «Έχουμε λόγο να προβληματιζόμαστε αλλά όχι να φοβόμαστε» μια και «η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεών μας, παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις συγκυρίες, βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, είπε ότι «χρειάζονται αναβάθμιση για να σταθούν στα πόδια τους και να προσφέρουν στις ΕΔ» και συμπλήρωσε πως «είμαστε ανοιχτοί σε συνέργειες με τον Ιδιωτικό Τομέα».

«Δεν ήταν καραμπόλα η τοποθέτησή μου στο υπουργείο Άμυνας»

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «κατά το παρελθόν έχω διατελέσει και τομεάρχης Άμυνας. Έχει μία λογική η τοποθέτησή μου στο ΥΠΕΘΑ» είπε και πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση «δεν ήταν καραμπόλα».

Δείτε το βίντεο με τι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας: