Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε... σε υψηλούς τόνους να μην αρθεί η ασυλία του

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε... σε υψηλούς τόνους να μην αρθεί η ασυλία του
Ενημερώθηκε: 18/04/19 - 14:43

Την μη άρση της ασυλίας του ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά την διάρκεια της διαδικασίας ακρόασης του από τα μέλη της  Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που συνεδρίασε την Πέμπτη (18/4)

Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Πολάκη είχε ζητηθεί μετά από τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτηση του πρώτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

«Εγώ έπιασα τον κλέφτη κι εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», είπε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξερχόμενος  της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα πως τη δήλωση αυτή την επανέλαβε και μέσα στην Επιτροπή. Ενώ κατά τη διάρκεια της ακρόασης του χαρακτήρισε τη μήνυση Γεωργιάδη ως έναν «φθηνό αντιπερισπασμό».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και, άρα, πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών και συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Δηλαδή, να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.