Ο Πολάκης «ξαναχτυπά»: επιτίθεται στους δημοσιογράφους, αλλά δεν αναφέρει τίποτα για την καταδίκη στην υπόθεση Μπεσκένη

Ο Πολάκης «ξαναχτυπά»: επιτίθεται στους δημοσιογράφους, αλλά δεν αναφέρει τίποτα για την καταδίκη στην υπόθεση Μπεσκένη
Ενημερώθηκε: 12/02/19 - 18:05

Λίγες ώρες μετά την καταδίκη του για εξύβριση και την μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Βασίλη Μπεσκένη, ο Παύλος Πολάκης «ξαναχτύπησε» με ανακοίνωση του και μάλιστα επιτίθεται πάλι σε δημοσιογράφους την πρόσφατη... προειδοποίηση του «σας έχω».

Ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για  σπέκουλα των γνωστών κέντρων ενημέρωσης και ότι τον παρουσίασαν ως ασεβή και ανάλγητο απέναντι στα θύματα της γρίπης.

Ο κ. Πολάκης, που απευθύνεται όπως λέει αποκλειστικά «στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται», επιχειρεί να καθησυχάσει για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος υγείας και επιτίθεται στους προκατόχους του, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δεν κάνει καμία αναφορά στην σημερινή (Τρίτη 12/2) καταδίκη του για εξύβριση και μετά θάνατον δικαίωση του Βασίλη Μπεσκένη. Ο κ.Πολάκης είχε ισχυριστεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, ενώ κλείνει την ανακοίνωση του με την φράση «σας έχω» 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη

 

«Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω» !
 
Το Γραφείο Τύπου
του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας
Παύλου Πολάκη