Ο Βαρουφάκης «ξαναχτυπά» από το Εκουαδόρ: Η Ελλάδα θα βυθιστεί πρώτη... (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ο Βαρουφάκης «ξαναχτυπά» από το... Εκουαδόρ: Η Ελλάδα θα βυθιστεί πρώτη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 25/04/17 - 15:22

Όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καταρρέει, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος σε πρόσφατη διάλεξη του, αναφέρθηκε στο οικονομικό θαύμα του Εκουαδόρ, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.

Με την φράση «η ΕΕ είναι ένα ποταμόπλοιο που βυθίζεται... και η Ελλάδα βρίσκεται στο χαμηλότερο κατάστρωμα», κατέδειξε την κατάσταση στην Ευρώπη ο

Εκουαδόρ

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι «ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να μάθει από το , επειδή η μακροοικονομική του διαχείριση έχει υπάρξει πολύ ενδιαφέρουσα».

Ο κ. Βαρουφάκης, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «η κρίση, όπως και η κλιματική αλλαγή, είναι ένα ενιαίο φαινόμενο με διαφορετικές εκφάνσεις ανάλογα με το μέρος του κόσμου στο οποίο βρισκόμαστε, αλλά με κοινή αιτία» και πρόσθεσε ότι «η στρατηγική του Εκουαδόρ σε μακροοικονομικό επίπεδο είναι ενδιαφέρουσα κι επιτυχημένη αλλά δυστυχώς δεν έχει εκτιμηθεί από τους δυτικούς οικονομολόγους».

Για Ελλάδα και ΕΕ

Ο τρόπος που χειρίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα ήταν ένα παράδειγμα του πόσο ανεπαρκώς έχει χειριστεί συνολικά την αναπόφευκτη κρίση, υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Αυτός ο απαράδεκτος χειρισμός έδωσε επιχειρήματα σε όσους ήταν υπέρ του Brexit».

Από το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπει σε φάση αποσύνθεσης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αντί να την αποτρέψει, την ενισχύει με τη λιτότητα και τον διχασμό που επιβάλλει, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαν ένα ποταμόπλοιο που βγήκε στον Ειρηνικό Ωκεανό και ξεκίνησε ταξίδι για την Κίνα. Όσο ο καιρός ήταν καλός, όλα καλά. Με την πρώτη φουρτούνα όμως άρχισε να βυθίζεται.

Ελλάδα

Η είναι σαν το χαμηλότερο κατάστρωμα, για αυτό φυσικά βυθίστηκε πρώτη».

Επισήμανε τον εκδημοκρατισμό της διαδικασίας δημιουργίας χρήματος, μέσω του τερματισμού του παραδόξου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της σημασίας των κεφαλαιακών ελέγχων και της παρακολούθησης των ισοζυγίων πληρωμών της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Γιάνης Βαρουφάκης υποψήφιος στις ευρωεκλογές

Ρέγκλινγκ: Πάνω από 100 δισ. Ευρώ κόστισε στην Ελλάδα ο Βαρουφάκης