Πίεση Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου για να αποχωρήσουν άμεσα: «Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα»

 
sto-kokkino-kasselakis

Ενημερώθηκε: 20/11/23 - 14:11

Μήνυμα προς την ομάδα Αχτσιόγλου να αποφασίσει άμεσα για το τι θα κάνει έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ουσιαστικά έδωσε συγχωροχάρτι στον Παύλο Πολάκη για τη ανοίκεια επίθεση στη Σία Αναγνωστοπούλου.

Ουσιαστικά με τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση απο το κόμα της ομάδας Αχτσιόγλου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει και σε ερωτήσεις ακροατών.

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση του κόμματος, όπως φάνηκε και στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και από την προσοχή που έχουμε ως κόμμα, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ενέργεια και ελπίδα».

«Σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε στις εκλογές με το 17%, είναι θετικό ότι υπάρχει ενέργεια και ελπίδα», είπε και προσέθεσε ότι «πρέπει να αναδείξουμε νέα στελέχη και νέα μέλη από τα πολλά βιογραφικά που έχουμε λάβει». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το 41% της Ν.Δ. οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψήφους και στην αποχή».

«Το μεγάλο διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το θέμα ήταν αμιγώς προσωπικό, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός. Το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία. Αν το πετύχουμε αυτό και αν δώσουμε έμπρακτες λύσεις», σημείωσε.

Ενώ για τη φράση «κείμενα-“πουμαρό”», είπε ότι τα όσα είπε στην Κ.Ε. απευθύνονταν σε ένα μέρος των στελεχών της «Ομπρέλας»: «Σέβομαι το κόμμα, ευθυγραμμίστηκα με το κόμμα, με επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έτρεξα δίπλα του (…). Ακριβώς εξαιτίας αυτού του σεβασμού, προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Θα ήταν ηγετική ομάδα (σ.σ. αυτά τα στελέχη) αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκλησή μου. Ηταν η πρώτη γραμμή των στελεχών του Αλέξη Τσίπρα. Βασίζομαι σε αυτή την ομάδα».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», συμπλήρωσε για τους «6+6».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στο κόμμα δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές. «Μακάρι να μιλούσαμε για διαφωνίες πολιτικές στα όργανα. Φαίνεται πως η διαφωνία είναι πιο προσωπική και λυπάμαι για αυτό».

Ενώ για τον Παύλο Πολάκη και την ανάρτησή του για τη Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε: «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος το Σαββατοκύριακο για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε. Αλλά ταυτόχρονα, να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει». Επίσης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τοξικό κύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αν και «πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει».

«Αν ήμουν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δεν θα είχα επιλέξει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών», είπε και κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ