Πλεύρης: Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε στον επιθεωρητή την αναρρωτική (BINTEO)

 
Νοσοκομείο Βόλου

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 07/03/23 - 00:51

«Μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αύριο (σ.σ. σήμερα 7/3) θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Alpha, ο κ. Πλεύρης, μιλώντας για την υπόθεση του επιθεωρητή, που πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα, την επόμενη κιόλας μέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Υγείας ζητήθηκε τη Δευτέρα κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Ειδικότερα, ο κύριος Πλεύρης τόνισε ότι «μου έκαναν εντύπωση τα εξής γεγονότα:

-Ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική.

-Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

-Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.

-Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ψάξεις περισσότερο την υπόθεση.

-Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».

«Ο διευθυντής, εγώ δε θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του. Από την ταυτότητά του προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. 

Παράλληλα, ο κύριος Πλεύρης τόνισε ότι όταν πήγε ο επιθεωρητής να δηλώσει το πρόβλημα υγείας του, «ήταν γνωστό ότι έχει γίνει ένα μοιραίο δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς. Άρα δεν γίνεται μια γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Αν την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν γιατί αυτό ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν αυτή δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους».

Ποιος υπέγραψε το παραπεμπτικό

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» του Βόλου, το παραπεμπτικό φέρεται να υπέγραψε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση».

Σύμφωνα με τα gegonota.news, η ΕΔΕ αποκάλυψε πως υπάρχει και εγγράφως παραπεμπτικό του διευθυντή του νευροχειρουργικού τμήματος Νίκου Χαυτούρα προς τον επιμελητή υφιστάμενό του.

Την άδεια φέρεται να έδωσε ο γιατρός, επιμελητής Θ.Μ., της ίδιας κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με όσα γράφει ο «Ταχυδρόμος», ο επιμελητής-νευροχειρουργός Θ.Μ. φέρεται να μην εξέτασε τον επιθεωρητή πριν υπογράψει την άδεια. Μάλιστα, ο τεθείς σε αργία επιθεωρητής, αν και έκτακτο περιστατικό, δεν εξετάστηκε από κανέναν γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ούτε έχει καταγραφεί στη λίστα του ΤΕΠ.

Αργά σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως το όνομά του έχει καταχωριστεί στις λίστες των «υπεράριθμων» που έσπευσαν να επισκεφθούν τον επιμελητή στα εξωτερικά ιατρεία, την περασμένη Πέμπτη, αν και στα εξωτερικά ιατρεία οι ασθενείς εξετάζονταν κατόπιν ραντεβού, ενώ τα έκτακτα περιστατικά παραλαμβάνονται αποκλειστικά από το ΤΕΠ.

Ο επιμελητής γιατρός φέρεται να είπε ότι ο επιθεωρητής μετέβη απευθείας στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Νίκο Χαυτούρα, ο οποίος, επειδή δεν είχε εξωτερικό ιατρείο την περασμένη Πέμπτη, με παραπεμπτικό που υπέγραψε και στο οποίο φέρεται να επισημαίνει ότι ο επιθεωρητής υποφέρει από «οσφυαλγία και είναι χρόνιο το πρόβλημά του», ζητούσε από τον Θ.Μ. να του χορηγήσει ένα μήνα αναρρωτική άδεια.

«Το έκανα “καλή τη πίστει”, αφού μου το ζήτησε ο διευθυντής μου, που είπε ότι τον εξέτασε», φέρεται να είπε ο γιατρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, από σήμερα νωρίς το πρωί και όταν έσκασε η «βόμβα» ότι επίκειται έλεγχος για την αναρρωτική άδεια, ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στους συναδέλφους του ότι δέχτηκε να υπογράψει επειδή του ζητήθηκε από τον ανώτερό του στην κλινική.

Τι λέει ο κ. Χαυτούρας

Από την πλευρά του, ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα. Ισχυρίζεται όμως ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία υπογραφή του στην αναρρωτική άδεια και ότι τηρήθηκε η ιατρική δεοντολογία.

Απόψε, ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε πως είναι πολιτικός στόχος. Όπως υποστήριξε, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είδε τον ασθενή και ενημέρωσε τον συνάδελφό του ιατρό, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε επιτελικό πόστο. «Είδα έναν συμπολίτη μας που ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση και παραπονιόταν για πόνους στη μέση και στα κάτω άκρα. Πονούσε ο άνθρωπος, ξέρω το ιστορικό του».

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Βόλου Νίκος Χαυτούρας

«Ήρθε κάποιος συμπολίτης μας, ο οποίος εγώ γνώριζα από χρόνια πως είχε ένα μεγάλο ατύχημα προσωπικό με νοσηλείες και μου παραπονιόταν συνεχώς με οσφυαλγίες και πόνους στις αρθρώσεις και στα κάτω άκρα. Μου είπε τον πονάει πολύ η μέση και δεν μπορεί και το ένα και το άλλο. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελικό πόστο, αλλά πέρα απ' όλα αυτά, ότι ήταν κάτι εκ του πονηρού. Από εκεί και πέρα όμως εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία και ακολούθησα τις νόμιμες διαδικασίες» ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

«Τον είδα εγώ, πραγματικά πονούσε, έδειχνε χάλια, πολύ άσχημα, και μίλησα με τον συνάδελφο που είχε εξωτερικά ιατρεία και ο συνάδελφός μου επιμελητής Α' τον δέχτηκε στο ιατρείο, έβγαλε κανονικά χαρτί από τα εξωτερικά ιατρεία, γιατί είπαν διάφορα, γιατί ο στόχος ίσως είναι, ξέρουν αυτοί ποιος είναι ο στόχος, ας πάνε να ρίξουν τη μπάλα αλλού ή οτιδήποτε να βρουν. Δεν τους συμφέρει για πολλούς λόγους. Ήρθε ένας άνθρωπος που πονούσε και πραγματικά είπα ότι πονάει στον συνεργάτη μου και δόθηκε η άδεια» ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

Μάλιστα, τόνισε πως «το θέμα είναι ότι ο στόχος είμαι εγώ, με την έννοια την πολιτική και γενικότερα εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και δεν του έδωσα άδεια μεταξύ μας. Εγώ καμία άδεια δεν έδωσα. Το θέμα είναι ότι πονούσε ο άνθρωπος και ξέρω το ιστορικό του».

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Χαυτούρας στο TRT για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ