Ποιά είναι η 28χρονη καλλονή που αναλαμβάνει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη;

 
Ποιά είναι η 28χρονη καλλονή που αναλαμβάνει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη;

Ενημερώθηκε: 21/11/16 - 16:11

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες στο κτίριο του ΥΜΑΘ για το νέο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένονται να γίνουν τα εγκαίνια. Ποια είναι όμως η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη του νεοσύστατου γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη;

Η Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Έχει επίσης ειδικευτεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης. Με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης. Έχει στήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα με τις σπουδές της, η κ. Νοτοπούλου φοίτησε στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του θεάτρου Παράθλαση στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο των σπουδών της εκεί, το 2011, έγραψε και πρωταγωνίστησε μαζί με 18 συμφοιτήτριες της στη θεατρική παράσταση «Η Κραυγή». Το 2011 η Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τη θεατρική ομάδα της, κατέκτησαν το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Δείτε βίντεο από την παράσταση (Η Κατερίνα Νοτοπούλου εμφανίζεται με ροζ κολάν και πράσινη μπλούζα):

Το γραφείο θα λειτουργεί τόσο ως σύνδεσμος του Μεγάρου Μαξίμου στη Θεσσαλονίκη, όσο και ως αρμόδιο σε ζητήματα που αφορούν την συμπρωτεύουσα, ενώ διοικητικά θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.