Ποιος γνωστός δημοσιογράφος εντάχθηκε στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου

Ποιος γνωστός δημοσιογράφος εντάχθηκε στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου
Ενημερώθηκε: 29/08/19 - 12:39

Με ένα νέο στέλεχος ενισχύθηκε η επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αττικής, εντάχθηκε στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Βήμα ο Φώτης Καρύδας θα έχει επιπλέον ανεπισήμως αυξημένες αρμοδιότητες στο Μέγαρο Μαξίμου σε ειδικά θέματα επικοινωνίας, το οποία θα προσδιοριστούν αργότερα. 

Ο Φώτης Καρύδας στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου

Ποιος είναι ο Φώτης Καρύδας

 

Ο Φώτης Καρύδας, γεννήθηκε το 1973 στο Ηράκλειο Αττικής. Ο πατέρας του καταγόταν από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και υπήρξε μάλιστα από τους πρώτους ιδιοκτήτες αλευρόμυλου στην περιοχή, ενώ η μητέρα του ήταν από το Πεταλίδι Μεσσηνίας με «ρίζες» από τη Μάνη.

Σπούδασε δημοσιογραφία γιατί ήθελε το επάγγελμά του πέρα από τα προς το ζην να του προσφέρει «τροφή» για σκέψη και εξέλιξη.

Μόλις στα 22 του χρόνια έγινε πολεμικός ανταποκριτής στο Mega, καλύπτοντας τον πόλεμο στη Βοσνία, ενώ εργάστηκε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του mega channel και στη συνέχεια του ANT1 κάνοντας πολλά αποκλειστικά ρεπορτάζ. Παράλληλα, υπήρξε κι ένας από τους νεότερους καθηγητές στη σχολή δημοσιογραφίας του σταθμού, διδάσκοντας δημοσιογραφία στο ίντερνετ και ελεύθερο ρεπορτάζ.

Μεταξύ των μεγαλύτερων ρεπορτάζ του είναι οι συνεντεύξεις με μέλη της 17 Νοέμβρη αλλά και ο σεισμός της Αθήνας το 1999 όπου έφτασε πρώτος με handycam στη ΡΙΚΟΜΕΞ και στην 5όροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στη Μεταμόρφωση.

Το 2002 «εγκατέλειψε» το... ασφαλές περιβάλλον δύο εκ των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας και δημιούργησε μία από τις πρώτες start up εταιρίες το touristorama.com, μια από τις πρώτες τουριστικές πύλες στην Ελλάδα η οποία συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία έως σήμερα.

Παράλληλα, δημιούργησε την πρώτη εταιρία real estate η οποία μέσω της εκπομπής «zoom στα ακίνητα», πρόβαλε ακίνητα στην τηλεόραση, άνοιξε ένα κατάστημα με είδη γάμου στο Σύνταγμα, το «Happy Ever After» αλλά και μία ακόμη εταιρία η οποία ασχολούνταν με events και οργάνωση γάμων.

Σήμερα, παρουσιάζει δύο τηλεοπτικές εκπομπές στο alert tv. Κάθε Δευτέρα στις 19:00 την εκπομπή «Brainstorming» με κοινωνικού ενδιαφέροντος θεματολογία και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα, την εκπομπή «Κοινή Λογική» η οποία καταπιάνεται με θέματα κοινωνικοπολιτικά και τρέχουσας επικαιρότητας.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα σχολιάζει και αναλύει πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας θέματα, αρθρογραφώντας στα κορυφαία ειδησεογραφικά media ΣΚΑΪ.GR, CNN, Πρώτο Θέμα, Huffington Post και Liberal.gr, ενώ σχεδόν καθημερινή είναι η παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Το 2014 εξέδωσε μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Ανθρωποσκιές».

Χάρη στην αγάπη του για τον αθλητισμό, το 2012 γνώρισε την πολεμική τέχνη του Krav Maga και πλέον κατέχει το δίπλωμα εκπαιδευτή από την International Krav Maga Federation (IKMF)

Διοργανώνει πολύ συχνά ανοιχτές εκδηλώσεις για τα πλέον σημαντικά θέματα της επικαιρότητας ή της καθημερινότητας του πολίτη όπου σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες ή καταξιωμένους επαγγελματίες αναλύουν διεξοδικά ή και προτείνουν λύσεις στα θέματα αυτά.

Ζει στην Κηφισιά, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.