Πούτιν: Μοναδική εστία της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος

Πούτιν: Μοναδική εστία της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος
Live η άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο ΄'Αγιον Όρος
Πούτιν: Μοναδική εστία της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος
Πούτιν: Μοναδική εστία της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος
Ενημερώθηκε: 28/05/16 - 19:53

Στο Άγιον όρος έφτασε Βλαντιμίρ Πούτιν.  Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε λόγο μετά τις 14:00 με σκάφος στο λιμάνι της Δάφνης, απ΄όπου οδικώς θα φθάσει στις Καρυές του Αγίου όρους.

Τον κ. Πούτιν θα υποδέχθηκε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

Στον ιερό ναό του Πρωτάτου ο Πούτιν έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη ή Άγιο Πρώτο, Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του Αγ. Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Αφού προσκύνησε σε κλίμα κατάνυξης ο Πούτιν έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

«Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση σ' αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, το Άγιο Όρος» είπε ο κ. Παυλόπουλος τονίζοντας ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας σ' όλη την Οικουμένη»

«Ιδίως τους χαλεπούς καιρούς, εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για έναν ηγέτη προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ' αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο.

«Εύχομαι να οδηγείτε τον ρωσικό λαό στον δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας» είπε κλείνοντας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος χαιρέτησε την «αμοιβαία συμπάθεια» μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού.

«Φέτος γιορτάζουμε το αφιερωματικό έτος των σχέσεων Ελλάδος - Ρωσίας» υπενθύμισε και επισήμανε ότι «η αμοιβαία συμπάθεια ενώνει τους δύο λαούς και τους βοηθάει να ξεπερνούν τις δυσκολίες».

«Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ και πάλι το Άγιο Όρος, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται ως το περιβόλι της Παναγίας» συμπλήρωσε υποστηρίζοντας ότι «ο κάθε άνθρωπος που μπαίνει σ' αυτή τη γη της προσευχής, φέρει ιδιαίτερα αισθήματα».

«Το Άγιο Όρος είναι μοναδική εστία του Ορθοδοξίας» συμπλήρωσε.

«Ευελπιστούμε στη στερέωση των σχέσεων με το Άγιο Όρος» είπε ο Πούτιν για να καταλήξει ότι «είναι ευχάριστο το γεγονός πως κάθε χρόνο το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι προσκυνητές από τη Ρωσία».