Σφοδρή επίθεση Μαξίμου: Ο Νιμιτς βάζει τέλος στο παραμύθι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση Μαξίμου: Ο Νιμιτς βάζει τέλος στο παραμύθι του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ενημερώθηκε: 23/01/19 - 16:22

Με ανακοίνωση του το Μαξίμου εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή του συνέντευξη του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΗΕ για την επίλυση του ονοματολογικού, Μάθιου Νίμιτς.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η συνέντευξη του κ.Νίμιτς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οποία απέρριψε το επιχείρημα περί δυνατότητας επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν αυτή δεν τεθεί σε ισχύ. Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα, ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης... προειδοποίησε Ελλάδα και ΠΓΔΜ ότι «εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τεθεί σε ισχύ, οι συνέπειες της αποτυχίας, θα ήταν βαθιές» και για τις δύο πλευρές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

 

«Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν από λίγες μέρες κορόιδευε όλη την Ελλάδα και χάιδευε τα συλλαλητήρια, αποκρύπτοντας ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με χρήση του όρου «Μακεδονία». Τις τελευταίες μέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε την κοροϊδία ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι δήθεν θα κάνει το παν για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία ο ίδιος θα την επαναδιαπραγματευθεί με την πΓΔΜ.

Όχι ότι θα του δοθεί ποτέ η εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά τον καλούμε να διαβάσει τη δήλωση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επί της ουσίας βάζει τέλος στο παραμύθι του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, αφού υπογραμμίζει ότι μία νέα συμφωνία «θα απαιτούσε χρόνια», ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση και το erga omnes, που για πρώτη φορά πέτυχε ελληνική κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Διαβάστε σχετικά: Αν απορριφθεί η Συμφωνία των Πρεσπών οι συνέπειες θα είναι βαθιές, μπορεί και επικίνδυνες