Σήμερα ανακοινώνει η ΝΔ τα πρώτα 15 ονόματα του Ευρωψηφοδελτίου της

Σήμερα ανακοινώνει η ΝΔ τα πρώτα 15 ονόματα του Ευρωψηφοδελτίου της
Ενημερώθηκε: 20/02/19 - 07:58

Ευρωεκλογές: Θα ανακοινωθούν σήμερα τα πρώτα 15 ονόματα που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όπως είναι ήδη γνωστό από καιρό επικεφαλής του ψηφοδελτίου και του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Υποψήφιοι θα είναι και οι νυν ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης

 Στο ευρωψηφοδέλτιο θα μετακομίσουν, όπως έχει ανακοινωθεί, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου.  

Έτσι με την ανακοίνωση των 15 ονομάτων σήμερα θα έχουν γίνει γνωστοί οι 22 από τους 42 που θα είναι συνολικά οι υποψήφιοι και θα διεκδικήσουν το «σταυρό» των πολιτών.

Σήμερα θα ανακοινωθούν ονόματα ανθρώπων που προέρχονται  από άλλους χώρους, καθώς και λιγότερο αναγνωρίσιμων, έτσι ώστε να αναμετρηθούν με την «κατά δυνατόν μεγαλύτερη ισότητα ευκαιριών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη «φουρνιά» των προσώπων που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνονται ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης που και οι δύο πολιτεύθηκαν παλαιότερα με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησαν στη συνέχεια με τον δεύτερο, μάλιστα, αφού διεκδίκησε και την ηγεσία του κόμματος απέναντι στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Παύλος Ελευθεριάδης πρόσφατα ήταν δικηγόρος σε δύο δίκες που έχουν σχέση με τις συνταγματικές διαδικασίες για το Βrexit, πρώτα εκπροσωπώντας την οργάνωση Best for Britain και πιο πρόσφατα εκπροσωπώντας Βρετανούς πολίτες που ζουν στην ΕΕ. Από το 2008 έως το 2012 ήταν στο Συμβούλιο της Βρετανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων JUSTICE. 

Ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς. Με πλούσια καριέρα και έχοντας υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Μαλλιάς ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι το 2014, από το οποίο αποχώρησε πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι ο 33χρονος τετραπληγικός Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ψυχίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο, υπήρξε το 1998 ο πρώτος σημαιοφόρος μαθητής που παρέλασε με αμαξίδιο, λόγω της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας που του είχε ήδη προκαλέσει σοβαρά κινητικά προβλήματα. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, με σπουδαίες ακαδημαϊκές επιδόσεις, ισχυρό δημόσιο λόγο και έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το 2014 ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τους Πράσινους και είναι ιδρυτικό μέλος της «Ανεξάρτητης Διαβίωσης» και του Συλλόγου «Νέων Γιατρών».

Υποψήφιος θα είναι, επίσης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεμλής. Είναι υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ και την αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Για τους υπολοίπους 11 οι πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι διεκδικούν για πρώτη φορά τον σταυρό. Και μεταξύ αυτών θα είναι: 

Η Καλυψώ Γούλα, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και στενή συνεργάτης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη,

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος 

 Η υποψηφιότητα και άλλων προσώπων φέρεται να έχει «κλειδώσει»: της καθηγήτρια Ιατρικής Λυδίας Μουζάκα, του εμπειρογνώμονα για αγροτικά θέματα Δημήτρη Μελά και του οικονομολόγου Δημήτρη Τσαγκάρη,  του δημάρχου Σάμου και πρώην περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου.