Σήμερα ο ανασχηματισμός στη ΝΔ-Ποιοι φεύγουν, ποιοι αλλάζουν πόστο, ποιοι έρχονται

Σήμερα ο ανασχηματισμός στη ΝΔ-Ποιοι φεύγουν, ποιοι αλλάζουν πόστο, ποιοι έρχονται
Ενημερώθηκε: 18/11/16 - 08:52

Με μια γραπτή ανακοίνωση αναμένεται σήμερα να γίνουν γνωστές οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Στο Μοσχάτο θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και γι αυτό τον λόγο οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται στο Αγιο Όρος.

Όπως είχε αποκαλύψει το thepressroom.gr ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να είναι ο νέος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να παίρνει την θέση της Νίκης Κεραμέως, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούσε να προχωρήσει σε ένα σαρωτικό ανασχηματισμό καθώς δεν είναι ευχαριστημένος από την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος, αλλά αυτό θα δημιουργούσε σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα. Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσει σε πιο συντηρητικές αλλαγές, που αφορούν κυρίως τους τομεάρχες και συγκεκριμένα τα μικρομεσαία στελέχη.

Εκτός αναμένεται να τεθεί ο Θόδωρος Φορτσάκης ο οποίος φαίνεται πως θα πληρώσει την γκάφα καθώς είχε επιτεθεί στους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των αδειών, κάτι που ήταν σε αντίθετη γραμμή με εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην «black list» βρίσκεται η Σοφία Βούλτεψη την οποία κατηγορούν ότι δεν έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως και για τον Δημήτρη Κυριαζίδη που δεν έχει αναδείξει όσο θα επιθυμούσε ο πρόεδρος του κόμματος τα ζητήματα της ασφάλειας στα οποία επενδύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίσης σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Νίκος Παπαναγιωτόπουλος – συντονιστής κοινωνικών επιθέσεων – καθώς τον έχει «καπελώσει» ο Γιάννης Βρούτσης με τους δύο να μην διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις. Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον Χρήστο Κέλλα, που είναι τομεάρχης υγείας, όμως οι στενές του σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί και να τον σώσουν.

Στο νέο σχήμα ενδέχεται να ενταχθούν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Νίκη Κεραμέως και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Καταργεί το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Νεοδημοκρατικού ανασχηματισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταργήσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thepressroom.gr, το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο, που είχε συγκροτήσει ο ίδιος μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος. Στο Συντονιστικό, το οποίο να σημειωθεί ότι είχε συνεδριάσει ελάχιστες φορές, μετείχαν οι συντονιστές, ο Γραμματέας της Κ.Ο , ο αντιπρόεδρος της Βουλής, οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ωστόσο ουδέποτε παρέστη.