Σοφιανός: Οι καπιταλιστές παίρνουν τα σπίτια του λαού με νόμους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 
Σοφιανός: Οι καπιταλιστές παίρνουν τα σπίτια του λαού με νόμους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ενημερώθηκε: 24/11/22 - 15:12

«Κανένας δεν πρέπει να φοβάται, μπορούμε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να διεκδικήσουμε αυξήσεις, να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη όπως κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα του λαού» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤnews.

Ειδικά για τους πλειστηριασμούς σημείωσε ότι «παλιά έλεγαν ότι οι κομμουνιστές θα πάρουν τα σπίτια» τονίζοντας ότι «τα σπίτια τα παίρνουν οι καπιταλιστές με το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Αναφέρθηκε στην «ταύτιση στρατηγικών πολιτικών επιλογών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» καθώς, όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το 80% ψήφισε το ΠΑΣΟΚ».

Προσέθεσε ότι «από κοινού ψήφισαν τη μονιμοποίηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μέσω των ΝΑΤΟϊκών αποστολών, την παραχώρηση των ναυπηγείων Ελευσίνας στην ONEX και το μεγάλο project στο Θριάσιο Πεδίο».

Όπως υπογράμμισε, αυτή η στρατηγική ταύτιση είναι δυνατόν να οδηγήσει σε κυβερνητικές συνεργασίες ακόμα από τις πρώτες εκλογές προσθέτοντας ότι «πολλά έχουν δει τα μάτια μας» με κυβερνήσεις συνεργασίας και αυτοδύναμες αλλά η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Για τον πόλεμο τόνισε ότι «ο λαός μας δεν έχει καμιά δουλειά με το μακελειό του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στις πεδιάδες της Ουκρανίας, για τα συμφέροντα, τα πετρέλαια και τους αγωγούς» καθώς και ότι «είναι αντίθετος με την αποστολή πολεμικού οπλισμού στον Ζελένσκι και μάλιστα από τα νησιά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ