Στην αντεπίθεση ο Δ. Παπανώτας μετά την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πρότεινα να παραιτηθώ και μου είπαν όχι»

 
Στην αντεπίθεση ο Δ. Παπανώτας μετά την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πρότεινα να παραιτηθώ και μου είπαν όχι»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 18/04/24 - 16:42

Εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας, μετά την έκταση που έλαβε το θέμα με παλαιότερες δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει στην εκπομπή Fay's time τον Μάρτιο, με αφορμή αντιπαράθεση που είχε με την Νόνη Δούνια (υποψήφια ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ.): «Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Οι δηλώσεις χαρακτηρίστηκαν σεξιστικές και προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς να ζητούν τη διαγραφή του.

«Πρότεινα να παραιτηθώ και μου είπαν όχι - Νίκη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Παπανώτας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha και σχολιάζοντας την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τεθεί εκτός ευρωψηφοδελτίου ανέφερε πως αποτελεί “μια μεγάλη νίκη του κ. Γεωργιάδη, της Νέας Δημοκρατίας γενικότερα, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης που αντιμετώπισαν το ζήτημα.”

Παράλληλα, αποκάλυψε πως από χθες είχε μιλήσει με “πολύ υψηλά ιστάμενους του κόμματος”  στους οποίους πρότεινε να παραιτηθεί για να λάβει την απάντηση “Οχι, Δημήτρη μου, είμαστε δίπλα σου και στο πλευρό σου.”

Άφησε την ίδια στιγμή και αιχμές κατά της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία είχε ζητήσει νωρίτερα την αποπομπή του, λέγοντας πως “πρόκειται για προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπό μου”, αλλά και στο πρόσωπο όλων αυτών που τον ψήφισαν κατά τις εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε επίσης πως “δεν ήταν δεοντολογική συμπεριφορά μεταξύ υποψηφίων” κατηγορώντας τη Σοφία Μπεκατώρου για αλλαγή ατζέντας “στην παρεξήγηση μιας δήλωσης” τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. 

Έστειλε κι ένα μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη, θυμίζοντάς του ότι “ήταν από τους πρώτους που τον στήριξαν, από το πρώτο βίντεο που ανέβασε.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ