Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ - Για «επιλεκτική ευαισθησία» κατηγορεί την ΕΣΗΕΑ

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ - Για «επιλεκτική ευαισθησία» κατηγορεί την ΕΣΗΕΑ
Ενημερώθηκε: 20/06/20 - 12:58

Απάντηση στη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την κρατική χρηματοδότηση στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας του κορωνοϊού, δίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «σατιρικό σποτ», ενώ κατηγορεί την Ενωση για «επιλεκτική ευαισθησία». «Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Αναλυτικά το άτυπο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;).

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία  στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

Αποστάσεις από Γεροβασίλη

Μιλώντας στο Mega, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη επέλεξε να κρατήσει διακριτές αποστάσεις κάνοντας λόγο για «σατιρικό σποτ που είχε ατυχή παρουσίαση», προσθέτοντας ότι αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανείς δημοσιογράφος. «Ο κάθε δημοσιογράφος οφείλει να κάνει τη δουλειά του», κατέληξε. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Δεν είπαμε να μη στηριχθούν τα ΜΜΕ, αλλά αυτό να γίνει με διαφανείς αντικειμενικές διαδικασίες, που να σχετίζονται με την επισκεψιμότητα και τον αριθμό εργαζομένων κάθε μέσου. Κυβέρνηση και Πέτσας δεν μας απάντησαν για τις χρηματοδοτήσεις των μέσων ενημέρωσης. Αντίπαλός μας δεν είναι κανένας δημοσιογράφος. Κάθε δημοσιογράφος οφείλει να κάνει τη δουλειά του».

Σκουρλέτης: Δεν αφορά τους δημοσιογράφους στο σύνολό τους 

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης υπερασπίστηκε το σποτ λέγοντας ότι «η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αφορά τους δημοσιογράφους στο σύνολο τους»