Στήριξη Παππά στον Κασσελάκη για τον δεύτερο γύρο

 
kasselakis pappas

Ενημερώθηκε: 19/09/23 - 11:04

Τη στήριξη του στον Στέφανο Κασσελάκη ενόψει του β’ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς μετά τη συνάντηση των δύο στη Βουλή.

«Θεωρω ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε σε νίκη». δήλωσε ο Νίκος Παππάς. «Πάμε δυνατά για τη νίκη για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, που έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Κοινή δήλωση N. Παππά - Στ. Κασσελάκη 

Κοινή δήλωση με την οποία συστρατεύονται για «τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» εξέδωσαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα kαι στην οποία ανακοίνωσε ο κ. Παππάς την στήριξη του στην υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. « Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο», σημειώνουν και τονίζουν: «Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «υπερασπίζονται» την «εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019» διεκδικώντας «λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» και «την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και Δημοκρατία».

Εξάλλου, προσθέτουν: «Ξανακερδίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα» και «τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

«Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη», καταλήγει η δήλωση τους.

Στ. Κασσελάκης για debate: Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί

Την «ενότητα» προέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου για debate μεταξύ τους.

«Debate με τον Κ. Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το ''μαζί'' που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ την κάλεσε «σε κοινή περιοδεία». «Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Η κυρία Αχτσιόγλου ανακοίνωσε πως ζήτησε debate, σε συνέντευξή της σήμερα στον ΑΝΤ1. «Ζήτησα από τους Γραμματείς του κόμματος να γίνει ένα debate με τον κ. Κασσελάκη. Το ζήτησα από τους γραμματείας για να το ζητήσουν από τον κ. Κασσελάκη και να δούμε. Εγώ είμαι απολύτως ανοιχτή για το πότε να γίνει το debatε, άλλωστε εγώ το ζήτησα», είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου

Στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για το debate απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου, υπερασπιζόμενη το «Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη».

«Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης», σημείωσε προσθέτοντας: «Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας».

«Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ