Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση στην προανακριτική για Novartis

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση στην προανακριτική για Novartis
Ενημερώθηκε: 30/10/19 - 13:04

Τρεις ημέρες προθεσμία να ορίσουν τους αντικαταστάτες των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου δίνει η Βουλή, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής. 

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας μετά την απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ζητά να καλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να ορίσει τους αντικαταστάτες του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιθώριο τριών ημερών για να δηλώσει τα δύο νέα του μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν αναγνωρίζουν την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, δηλώνοντας πως θα είναι παρόντες και στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μάλιστα, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους έκανε σαφές ότι θα παραμείνουν, ακόμη κι αν κληθεί η φρουρά της Βουλής για να τους απομακρύνει.

Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με ευθύνη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης καταλόγισε πολιτική σκοπιμότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης.

Η νέα συνεδρίαση της προανακριτικής έχει οριστεί για την επόμενη Τρίτη.