Συμμετοχή Αχτσιόγλου σε ημερίδα για τις εργασιακές σχέσεις, στη Γερμανία

 
Συμμετοχή Αχτσιόγλου σε ημερίδα για τις εργασιακές σχέσεις, στη Γερμανία

Ενημερώθηκε: 15/03/17 - 18:27

Σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη, με τίτλο «Αποκατάσταση αντί της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα», θα συμμετάσχει αύριο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «την ημερίδα διοργανώνει η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων της Γερμανίας IG Metall, με μέλη 2,3 εκατομμύρια εργαζόμενους. Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ότι η έκβαση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, δεν επηρεάζει μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη».

Με τη συμμετοχή της στην ημερίδα, η υπουργός Εργασίας στοχεύει στην προβολή των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελεί εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

19.00 (ώρα Ελλάδος): Χαιρετισμός και έναρξη συζήτησης-Wolfgang Lemb (Εκτελεστικό Συμβούλιο της IG Metall)
19.15 (ώρα Ελλάδος): Οι προτάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αναθεώρηση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα-Dr. Wolfgang Däubler (Πανεπιστήμιο Βρέμης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων)
19.45 (ώρα Ελλάδος): Οι προοπτικές για την αποκατάσταση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα-Έφη Αχτσιόγλου (υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
20.15 (ώρα Ελλάδος): Αποκατάσταση αντί της απορρύθμισης στην Ελλάδα-Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Έφη Αχτσιόγλου, Dr. Wolfgang Däubler, Wolfgang Lemb, Horst Mund.