Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο

Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο
Ενημερώθηκε: 18/04/21 - 13:58

Στις 10:00 το πρωί έφτασε στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Η συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ΥΠΕΞ είναι διμερή θέματα και η κατάσταση στη ΝΑ Μεσόγειο.

Τον Έλληνα υπουργό συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Κυριάκος Λουκάκης, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, 'Αχμεντ Χάφεζ, αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και ο συντονισμός των δύο πλευρών για διμερή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών.

«Θερμή υποδοχή από τον Αιγύπτιο ομόλογό μου Σ. Σούκρι στο Κάιρο. Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις  & τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» σχολιάζει από πλευράς του ο Νίκος Δένδιας

 Η συνάντηση Δένδια – Σούκρι αποτελεί πρώτο θέμα σε αιγυπτιακούς ιστότοπους την Κυριακή. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών, ενώ την Τρίτη μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της συνέχισης των διπλωματικών επαφών με χώρες της περιοχής