Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ: Πέσαμε έξω με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Αλέξης Τσίπρας στον Alpha: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η έξοδος από τα μνημόνια ή το πισωγύρισμα
Ενημερώθηκε: 12/06/19 - 19:59

"Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κοντά σε αυτό των προηγουμενων ευρωεκλογών, αλλά είχαμε μία μεγάλη διαφορά με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν είχαμε εκτιμήσει το βαθό της δυσαρέσκειας που θα εκφράζονταν. Πέσαμε έξω" παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον Alpha, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την διάλυση της Βουλής για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η στιγμή για οφέλη στη μεσαία τάξη.

Εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ΛΙΣΤΑ)

 

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι "η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες". 

Ο πρωθυπουργό ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις μετατάξεις, "λέγοντας ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε". "Οφείλω μια συγγνώμη, όχι στα μέλη μας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον κόσμο για τις μετατάξεις στη Βουλή… Δεν αρκεί να λέμε ότι οι άλλοι έκαναν τέρατα αλλά όταν μπαίνουμε σ' αυτό το πολιτικό αλισβερίσι προνομίων δίνουμε μια εικόνα σκοτεινή" σχολίασε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το διακύβευμα των εκλογών είναι η έξοδος από τα μνημόνια ή το πισωγύρισμα. "Επικαλούμαστε την λογική κι όχι το φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων" σημείωσε.

Παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο-έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και κατά του Γιάννη Στουρνάρα: "Οι αντιρρήσεις ακούγονται για παράδειγμα από τον διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος αντί να κοιτάει τη δουλειά του και τον θεσμικό του ρόλο, κάνει το "λαγό" του κόμματος που τον τοποθέτησε σε αυτήν τη θέση". 

Με αφορμή τις αρνητικές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την οικονομία, σχολίασε ότι "πριν τις ευρωεκλογές είπα στους πολίτες ότι εάν δεν στηρίξουν το σχέδιο που είχαμε εξαγγείλει θα ανοίξουν οι ορέξεις πολλών για να αμφισβητήσουν τα μέτρα".