ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο-παρέμβαση για τη «συγκρότηση ευρύτερου Δημοκρατικού Μετώπου» κατέθεσε ο Δ. Τεμπονέρας

 
TEMPONERAS

Ενημερώθηκε: 10/01/24 - 17:07

Πολιτική πλατφόρμα με στόχευση “τη συγκρότηση ευρύτερου μετώπου δημοκρατίας, απέναντι στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη”, καταθέτει ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Ο κ. Τεμπονέρας προτείνει μεταξύ άλλων την υπέρβαση των διαφορών και την ανάγκη συνεργασίας Αριστεράς και Κεντροαριστεράς διευκρινίζοντας πως «στόχος είναι οι δυνάμεις αυτές να λειτουργήσουν ενωτικά στην πράξη και στην πολιτική δράση, διατηρώντας παράλληλα τα ταυτοτικά στοιχεία τους και την διακριτή πολιτική τους φυσιογνωμία» και προειδοποιεί πως «επείγει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τον άμεσο συντονισμό των δημοκρατικών δυνάμεων!».

Όπως επισημαίνει «το «ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» συγκροτείται στη βάση της ενότητας της δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, σε μετωπικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα με στόχο οι διεργασίες βάσης να υποδείξουν τις πολιτικές θέσεις, το πρόγραμμα και τα αιτήματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Το ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ συγκροτείται σε πλατιές οργανώσεις βάσης, συνθέτει, διαμορφώνει το πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο, λαμβάνει αποφάσεις και αυτό-οργανώνεται στο χώρο του».

Σχετικά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, υπογραμμίζει «Προτείνουμε το κόμμα μας να πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την διαμόρφωση της νέας, μεγάλης συμπεριληπτικής Αριστεράς».

Με πληροφορίες από enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ