ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» στην τροπολογία της κυβέρνησης για μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη»

 
βουλη

Ενημερώθηκε: 08/02/23 - 19:59

Παρών» στη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής για την τροπολογία της κυβέρνησης που βάζει «μπλόκο» στην εκλογική κάθοδο του «κόμματος Κασιδιάρη» στις εκλογές θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εμείς, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε τον κοινό τόπο, καταθέσαμε μια πρόταση, και σήμερα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα, ήρθαμε και διατυπώσαμε μια άλλη πρόταση η οποία απαντάει στα ζητήματα που εμείς θέσαμε και που θεωρούμε προβληματικά, όπως την ευθεία αναφορά στο άρθρο 29 του Συντάγματος, γιατί δεν πρέπει να ανοίξει αυτός ο ασκός του Αιόλου, αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται με την πραγματική ηγεσία. Δεν εισακουστήκαμε.

Ο υπουργός, παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έκανε, δεν έλαβε υπόψιν του τις αντιρρήσεις, όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και άλλων δυνάμεων, που επί της αρχής ειπώθηκαν σε σχέση με την προτεινόμενη διάταξη. Ετσι, ουσιαστικά, ανοίγουμε μια κερκόπορτα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει».

Και εξήγησε ότι η «κυβέρνηση επιλέγει με βάση το δικό της σκεπτικό να μη δημιουργηθούν οι όροι μιας πλατιάς πλειοψηφίας εντός του κοινοβουλίου, που να στηρίξει μια διάταξη που θα έθετε ουσιαστικούς φραγμούς, χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους στη δράση των σύγχρονων ναζί».

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη “εμμονή” της κυβέρνησης οδηγεί την αντιπολίτευση στο “παρών”».

«Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια ρύθμιση η οποία θα έρθει να αλλάξει ενδεχομένως τον χαρακτήρα της ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ