ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα «κλειδιά» που θα αναλάβουν νευραλγικά πόστα — Ποιος θα είναι ο ρόλος του Π. Πολάκη

 
kasselakis

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 27/09/23 - 19:51

Με τους εσωκομματικούς τριγμούς και τις «κόντρες» να συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο των καθηκόντων του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη έρχεται και ο ορισμός τομεαρχών καθώς από τις εκλογές και μετά, δεν έχουν οριστεί.

Η εκτίμηση είναι ότι υπάρχει υστέρηση ως προς την στρατηγική σε κρίσιμους τομείς, γεγονός, του οποίου η υλοποίηση αναμένεται πολύ σύντομα, μέσα στα επόμενα 24ωρα. Είναι πιθανόν να αξιοποιηθεί ο Παύλος Πολάκης σε ρόλο συντονιστή των τομεαρχών.

Υψηλής προτεραιότητας ζήτημα αποτελεί για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επίσης η στήριξη των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως αποδείχθηκε την Τρίτη με τον Κώστα Ζαχαριάδη αλλά και σήμερα με τοκ κ. Ιωακειμίδη. Σήμερα ή την Πέμπτη το αργότερο, φαίνεται ότι θα ανακοινωθούν πρόσωπα και ρόλοι.

Πιθανά σενάρια:

Παύλος Πολάκης – Συντονιστής Τομεαρχών

Νίκος Παππάς – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Ευάγγελος Αποστολάκης – Τομεαρχης Άμυνας

Βασίλης Κόκκαλης – Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν αποκλείεται να υπάρξει αντιστροφή ρόλων ανάμεσα στη Θεοδωρα Τζάκρη, η οποία ενδέχεται να πάρει θέση γραμματέως ΚΟ και στη θέση της ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να βρεθεί ο Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο γραμματεας Κ.Ο. ή ακόμα να δούμε τον κ. Καλαματιανό στον τομέα Εργασίας.

Δεν αποκλείεται ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος είναι γιατρός, να έχει ρολο στον τομέα Υγείας.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα παραμείνει στη θέση αντιπροέδρου Βουλής.

Τα παραπάνω, ξεκαθαρίζεται ότι συνιστούν πιθανά σενάρια. Συζήτηση έχει μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης και με τη Ρένα Δούρου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο η πρώην περιφερειάρχης Αττικής να αναλάβει τομεάρχης Εξωτερικών.

Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον προηγηθούν κάποιες συζητήσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου συνεργασία του πρώην υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να γίνουν συζητήσεις και με τον Αλέξη Χαρίτση και με ντον Νάσο Ηλιόπουλο. Η βούληση του προέδρου φαίνεται πως είναι να αξιοποιηθούν σχεδόν όλοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ