Σύσκεψη στο Μαξίμου: Κυβέρνηση και ακτοπλόοι θα επιχειρήσουν να βρούν περιθώρια μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

 
limani-peiraias

Ενημερώθηκε: 11/07/23 - 08:50

Σήμερα το απόγευμα η διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να διερευνηθεί σε βάθος το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν όλα τα μέτρα που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά.

Αν και οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων φέτος σε σχέση με πέρσι τον Αύγουστο στα ίδια επίπεδα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά 40% περίπου εγείροντας το ερώτημα γιατί δεν έχουν αποκλιμακωθεί αντίστοιχα οι τιμές των εισιτηρίων.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσουν το «παρών» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και εκπρόσωποι της Ένωσης Ακτοπλόων.

Κυβέρνηση και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις θα επιχειρήσουν να βρουν περιθώρια ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών ενόψει της κορύφωσής της θερινής περιόδου.

Για το θέμα ερωτήθηκε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα στην τύχη του. Το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ