Τα άκουσε ο Τζανακόπουλος στην Κατερίνη: «Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες»

Τα άκουσε ο Τζανακόπουλος στην Κατερίνη: «Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες»
Ενημερώθηκε: 22/02/19 - 10:07

Δε λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ενδεικτικά του κλίματος, είναι και όσα έγιναν την Πέμπτη το βράδυ στην Κατερίνη σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίο έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών. 

 «Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες» φώναξε νεαρή στον κ. Τζανακόπουλο και δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέμεινε ψύχραιμος, στην αίθουσα προκλήθηκε ένταση καθώς οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από την κοπέλα να αποχωρήσει.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και κατά την άφιξη του στην πόλη με περίπου 200 άτομα να πραγματοποιούν συγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων και φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ απευθυνόμενοι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν «η Μακεδονία είναι ελληνική, ρε» και «πέντε προδότες είσαστε...».

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, αποκάλεσε "φασισταριό" όσους διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών έξω από το Επιμελητήριο.

Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφο

"Είστε ανεπιθύμητη, διότι έχετε απειλήσει από την ιστοσελίδα σας κόσμο και κοσμάκη", ανέφερε ένας άνδρας στην δημοσιογράφο του Ράδιο Ενημέρωση, εμποδίζοντάς την να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης.

"Δημοσιογράφοι μπήκαν, εγώ συγκεκριμένα είμαι η ανεπιθύμητη. Εμένα δεν με άφησαν διότι καλύπτω όλα τα πατριωτικά ρεπορτάζ, ότι έχει σχέση με συλλαλητήρια. Κάποιες έχω πει και την γνώμη μου", σημείωσε από την πλευρά της η δημοσιογράφος Μαρία Νικολαΐδου. 

"Έχουν κλείσει την αίθουσα του Επιμελητηρίου έχουν γράψει ότι είναι ανοιχτή συγκέντρωση... Από τη στιγμή που είναι ανοιχτή η συγκέντρωση έχω όλο το δικαίωμα ως δημοσιογράφος και ως πολίτης της Πιερίας και της Ελλάδας να παρακολουθήσω μια ανοιχτή ομιλία ενός κόμματος (...) κλείδωσα;ν την πόρτα, μας κλείδωσαν απέξω" σημείωσε η δημοσιογράφος.