Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-Στρατηγική επιλογή η «Προοδευτική Συμμαχία»

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-Στρατηγική επιλογή η «Προοδευτική Συμμαχία»
Ενημερώθηκε: 12/07/19 - 03:20

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Σε ριζικό μετασχηματισμό περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι το τέλος του το κόμμα του 3% που σε λίγα χρόνια έφθασε το 36% και κυβέρνησε τη χώρα για 4 χρόνια, έκλεισε τον κύκλο του και πλέον η «Προοδευτική Συμμαχία» είναι στρατηγική επιλογή.

Αυτή ήταν και η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα την θέσει υπό την κρίση της Κεντρικής Επιτροπής και του Συνεδρίου του κόμματος, προς το τέλος του χρόνου.

Όπως φέρεται να είπε, η σημερινή οργανωτική δομή και πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει το ποσοστό του στις εκλογές, το οποίο -σημείωσε- αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του χώρου ως αδιαμφισβήτητου εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και διασφαλίζει μια ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

«Το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση, αλλά αντίθετα να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχισή του με την ευρεία εκλογική του βάση», ανέφερε.   

Η εκλογή Τσίπρα δείχνει βέβαιη. Ζητούμενο αποτελεί αν θα προκύψει ένα εντελώς νέο κόμμα ή αν θα διευρυνθεί το υφιστάμενο. Ανοιχτό είναι το ζήτημα της ονομασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα στελέχη μίλησαν για την ανάγκη να συγκροτηθεί ομάδα παρακολούθησης της νέας κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισαν, «τρέχει» με ταχύτητα και σε διάφορα πεδία ταυτόχρονα. Έθεσαν τον προβληματισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να χάσει έδαφος εμφανιζόμενος αιφνιδιασμένος, τηρώντας άλλοτε επιθετική και άλλοτε ήπια στάση.

Ανάμεσα στα στελέχη που φέρονται να φιλοδοξούν να ενταχθούν στη νέα ηγετική ομάδα του χώρου είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Γιώργος Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Σε νούμερο 2 ανάγεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι είναι ελεγχόμενη κατά τα 3/4 από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει προφανή στόχο να περάσει αυτόν τον συσχετισμό και στο νέο κόμμα.