Θ.Ρουσόπουλος: Να βρουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη για το Βατοπαίδι

 
Θ.Ρουσόπουλος: Να βρουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη για το Βατοπαίδι

Ενημερώθηκε: 22/03/17 - 13:35

Για όλους και για όλα απάντησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος με αφορμή το κλείσιμο της υπόθεσης Βατοπαιδίου, όπου η δικαιοσύνη απεφάνθη πως δεν υπήρξε καμία περίπτωση απιστίας.

Σε ερώτηση αν υπήρξαν «προδότες» στο κόμμα της ΝΔ που πρωτοστάστησαν στις καταγγελίες για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Θα δείτε ότι υπήρξαν πολλά στελέχη της ΝΔ, τα οποία μίλησαν τότε. Ελπίζω κάποιοι από αυτούς να έχουν το θάρρος σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη από τους ανθρώπους που τους σπίλωσαν».

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη εναντίον της ΝΔ για τη στάση της απέναντί του, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως αναφέρεται σε μια δήλωση του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και πρόσθεσε: «Ο κ. Βουλγαράκης αναφέρεται σε μια δήλωση, η οποία είχε γίνει από τον τότε αρχηγό του κόμματος τον κ. Σαμαρά και είχε απαξιώσει τον κ. Βουλγαράκη, εμένα και τον κ. Παυλίδη, γι άλλους λόγους. Εκεί αναφέρεται σίγουρα. Η αλήθεια είναι ότι εις ό,τι με αφορά ο κ. Σαμαράς το 2014 με κάλεσε στα 40 χρόνια που γιόρτασε η ΝΔ και είχα πει από τότε ότι αυτή ήταν μια έμπρακτη συγγνώμη. Από εκεί και πέρα υπήρχαν κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών, οι οποίοι δεν πρωταγωνιστούν σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου, βουλευτές κάποιων περιφερειών, κάποια στελέχη που δεν έχαναν ευκαιρία για να βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μιλούν εναντίον τής τότε ηγεσίας της ΝΔ, εμού προσωπικώς κ.ο.κ. Είναι γνωστά πρόσωπα, καταγεγραμμένα, νομίζω ότι θα τους περιποιεί τιμή να αναφέρω και τα ονόματα τους».

Χαρακτήρισε «ανοησίες» όσα ανέφεραν σε χθεσινές ανακοινώσεις το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και υπογράμμισε: «Ακόμα και πρωτοετείς της Νομικής Σχολής γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός, χωρίς φυσικό αυτουργό, ενώ μπορεί να υπάρξει φυσικός αυτουργός χωρίς ηθικό αυτουργό. Έρχεται να μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι αφού δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, υπάρχει ηθικός αυτουργός του μη εγκλήματος, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του πατέρα του. Είναι τουλάχιστον ανοησίες αυτά τα οποία λέγονται από εκεί».

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν χάλασε ποτέ η προσωπική του σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, συναντιούνται συχνά και σε ερώτηση τι λέει ο πρώην πρωθυπουργός για τις πολιτικές εξελίξεις, απάντησε: «Δεν δικαιούμαι να πω τίποτε περισσότερο από την ανησυχία που έχουμε όλοι μας σε σχέση με ζητήματα που άπτονται του εθνικού μας χώρου, κυρίως με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Η κατάσταση στην Τουρκία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο εκείνο, τον οποίο γνωρίζαμε όλοι στο πλαίσιο ενός καθεστώτος που λειτουργεί μόνο με κανόνες ισονομίας και ισοτιμίας. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, βλέπουμε ότι η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος και ιδίως του Προέδρου της γειτονικής χώρας σε διάφορα θέματα είναι υπερβολική. Βλέπετε ότι υπάρχει μια αντιπαράθεση διαρκής και με την ΕΕ κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα θέμα, το οποίο απασχολεί κάθε νουνεχή και έχοντα γνώση της γεωπολιτικής».

Σε όσους καταλογίζουν «αφωνία» στον Κώστα Καραμανλή απάντησε πως «ο κ. Καραμανλής μιλάει ουσιαστικά μέρα με τη μέρα με τα έργα τα οποία έχουν μείνει μέχρι σήμερα και είναι στηρίγματα της ελληνικής οικονομίας» και παρατήρησε: «Δεν είναι ότι θέλουν να τον ακούσουν.

Είναι ότι θέλουν να βρουν αφορμή για να του επιτεθούν ξανά, γιατί, ήδη, έχουν φτιάξει στο μυαλό τους ένα σενάριο, το οποίο είναι σενάριο απαξίωσης εκείνης της περιόδου, η οποία λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

«Η εθνική συνεννόηση είναι απολύτως απαραίτητη. Την είδαμε στο μείζον εκείνο θέμα, όταν έπρεπε να περάσει από τη Βουλή το τρίτο μνημόνιο» είπε ο κ. Ρουσόπουλος και σε ερώτηση αν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα στη Βουλή απάντησε: «Τα μέτρα τα οποία πρέπει να περάσουν είναι απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης. Το μείγμα της πολιτικής για τον κ. Μητσοτάκη θα ήταν διαφορετικό, το έχει πει αρκετές φορές. Όταν στο μείζον έχει πει "ναι" (σ.σ. η ψήφιση από τη ΝΔ του τρίτου μνημονίου) το να τον καλούμε να ψηφίσει και ένα έκαστο των μέτρων χωριστά αυτό είναι μία υπερβολή, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά σήμερα δεν δεχόταν ούτε να ακούσει, όταν ήταν στην αντιπολίτευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χρονικό και η δικαίωση στην υπόθεση του Βατοπεδίου (BINTEO)

Δημ. Παπαγγελόπουλος: Στόχος της όλης μεθόδευσης ήταν να πληγεί ο Κ. Καραμανλής

Π.Παυλόπουλος: Να μην λησμονούμε την Κύπρο και τους προγόνους μας