Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

 
Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Ενημερώθηκε: 05/05/19 - 01:34

Ύστερα από μια μαραθώνια σύσκεψη που είχε διάρκεια σχεδόν πέντε ώρες κλείδωσε το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία. Στις διατάξεις του και οι συντάξεις χηρείας, τα χρέη στους δήμους, οι απολύσεις και το καθεστώς για τους ντελιβεράδες. Αύριο σε συνέντευξη Τύπου το παρουσιάζουν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου. Θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη όπου θα εξετασθούν φοροελαφρύνσεις και παροχές.

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν την Κυριακή το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


 

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων (delivery).

Σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19.00, εκτός από το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις συζητήθηκε και το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο σενάριο για τις 120 δόσεις προς την εφορία

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου , οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία αλλά και στους δήμους. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή ενώ τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν αύριο το απόγευμα, στις 17:00, σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομιών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.